Petak, 22.11.2013.


NK Radnički Mece: Sudac nam je nokautirao dva igrača?

Nezadovoljni događanjima na prvenstvenoj utakmici u Donjem Miholjcu čelnici, struka i nogometaši Radničkog iz Meca poslali su priopćenje za javnost. U njemu stoje zanimljivi detalji:

- Nakon svih pokušaja nabolje u sudačkoj organizaciji u 1. ŽNL Osječko-baranjskoj i to se dogodilo – sudac udario igrače. To, međutim, nije udarac igračima, to je prije svega udarac sudačkoj organizaciji i cjelokupnom nogometu. Igrači su se, na žalost, naviknuli primati udarce - započinje priopćenje u kojem se tvrdi kako drugu godinu zaredom susret u Donjem Miholjcu između Jedinstva i Radničkog završava nemilim scenama.

Inter - Zelina: 1,35 4,10 6,85
(LIVE)


- Rezimirat ćemo utakmicu od 20. listopada 2012. (1:1) i subotnju, 16. studenoga 2013. (3:2). Jedinstvo: četiri gola iz prekida, tri jedanaesterca (od toga jedan kazneni udarac zaista i bio), nebrojeno prekršaja na dvadesetak metara (neki su i bili, naravno)… Radnički: "priznata" tri gola iz igre, poništen regularan gol, nedosuđeni kazneni udarac... I još te sudac udari, delegat oblati… Ne bismo htjeli uvrijediti kolege iz Donjeg Miholjca, a pogotovo ne igrače koji su se borili za svoju ekipu. Ne pišemo ovo ni kako bi se promijenio rezultat. Ovo pišemo iz jedinog razloga - da se sklone iz sporta svi koji ga nisu dostojni. To su ljudi koji jednom svojom pojavom na utakmici bace u koš sve ono što ste mukotrpno radili. I još će ti isti reći, oni su ludi, oni nisu čisti, trener je lud. No, nismo mi ludi, samo nas neki tu i tamo prave ludima i ludama.

U Radničkom su opisali najsporniji događaj:
Nakon ubačaja s lijeve strane u peterac Jedinstva domaći igrač ispred igrača Radničkog krivo procjenjuje loptu i udara ju rukom koja je visoko podignuta i raširena od tijela (osamdeset i neka minuta igre). Sudac ne reagira. Igrači izrevoltirani od ranije, nakon još jednog previda glavnog suca Dubravka Habusa iz Belišća, trče do njega, okružuju ga i protestiraju. A on - ne čeka, udara, a na podu završavaju dva igrača. Posljedice udarca su vidljive i dokumentirane. Jedino ako službeni delegat Šime Budiša iz Osijeka ne kaže da je ranijom provjerom utvrđeno da su udarac imali od ranije.

Unatoč tome utakmica se nastavila:
- Ne reagiramo mi zato što nas je netko "tapšao po leđima" nego zato što su pogreške više nego očigledne. Ali, mi se ne razumijemo u nogomet, što mi pričamo... Gospodin delegat nas je izuzetno razočarao. Dužnost delegata nije da dođe i kaže ono što bi svi mi htjeli da bude, nego da kaže ono što je vidio. Ali da, razumijemo, to su po njemu sudačka uvjerenja. Besmisleno je pričati dalje ako nije intrigantno, ipak je bar malo sumnjivo. Zato apeliramo na sudačku organizaciju, pomladili ste i popravili se u velikom dijelu, ali nastavite dalje! Nije gotovo - stoji u priopćenju HNK Radničkog iz Meca.

Preuzeto s glas-slavonije.hr