Utorak, 05.11.2013.


Na pomolu veliki preokret u slučaju kijevskog Arsenala

Veliki je preokret na pomolu u slučaju ukrajinskog nogometnog kluba Arsenal iz Kijeva, koji je bio na sigurnom putu u stečaj, no možda ga igrači uspiju spasiti...

"Želio bih vas obavijestiti, s velikom tugom, da klub nije uspio pronaći potrebne sponzore koji su u današnjem nogometnom svijetu neizostavan čimbenik. Unatoč svim žalbama i prigovorima Arsenal je s današnjim danom započeo proces odlaska u stečaj, a momčad će biti diskvalificirana iz aktualnog prvenstva", stajalo je između ostalog u klupskom priopćenju za medije prije tjedan dana.

Međutim, prema posljednjim informacijama, igrači Arsenala složni su da sami plate koliko je potrebno bivšem vlasniku Vadimu Rabinoviču, te da na taj način postanu većinski vlasnici, a pritom spase klub od odlaska u stečaj.

- Radimo sve što možemo i već smo stupili u kontakt s Rabinovičem. Potrebno nam je još novca, ali nećemo se predati – rekao je 38-godišnji vratar kluba Vitalij Reva.

Kijevski Arsenal u svojoj klupskoj povijesti (osnovan 1993.) nije osvojio nijedan naslov prvaka Ukrajine, a najbolji rezultat bilježi od prije dvije sezone, kada je osvojio peto mjestu u Premierligi. Sezonu prije toga bio je polufinalist domaćeg kupa, a danas se nalazi na 14. mjestu prvenstvene ljestvice s 10 osvojenih bodova nakon 13 utakmica.