Utorak, 29.10.2013.


Beckham pokreće MLS momčad u Miamiju

Bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije David Beckham (38) odlučio se ubrzo po završetku igračke karijere na sljedeći poslovni potez, a to je osnivanje momčadi u MLS ligi...

Otkako je napustio redove MLS momčadi Los Angeles Galaxyja u prosincu prošle godine, te kasnije završio igračku karijeru u dresu PSG-a, Beckham razmišlja o osnivanju nove MLS franšize. Dilema je bila u kojem gradu pokrenuti novu momčad, a čini se da je izbor pao na Miami.

- Znamo da je Miami jedno od najstrastvenijih nogometnih tržišta u Sjevernoj Americi. Sastali smo se s Davidom Beckhamom vezano uz vlasništvo ekspanzijske momčadi i veselimo se Davidu kao vlasniku MLS kluba jednog dana – rekao je izvršni dopredsjednik MLS lige Dan Courtemanche.

Trenutno MLS liga broji 19 momčadi, a komesar lige Don Garber nada se proširenju na 24 momčadi do 2020. godine.

MLS liga tek treba dati zeleno svjetlo Beckhamu za lokaciju novog kluba, a bivši slavni nogometaš okuplja investitore koji će uložiti novac potreban za inicijalne troškove sastavljanja momčadi.

Miami je već ranije imao MLS momčad, a bila je riječ o Miami Fusionu koji je igrao domaće utakmice na Fort Lauderdaleu između 1998. i 2001. godine prije nego li je ugašen zbog slabe posjećenosti.