Utorak, 29.10.2013.


Kup nije prioritet, Petravić će odmarati igrače za Zagreb

Cibalia je protiv Lučkog izgubila i četvrtu gostujuću utakmicu u ovom dijelu sezone. Od poraza više zabrinjava jalova igra nogometaša Cibalije, a trenera Damira Petravića mogu zabrinuti i lako primljeni pogoci. Upravo nastup u defenzivnom dijelu Petravić je označio razlogom poraza od Lučkog.

- Iz pogreške našeg zadnjeg veznog igrača dobili smo prvi gol. Obrana je potom išla iz pogreške u pogrešku, pa nije čudo što su nam igrači Lučkog iz četiri udarca na gol zabili dva pogotka, a mi, s druge strane, ni jednom nismo uspjeli nešto slično. U prvom smo poluvremenu bili blizu igrača i dobro se kretali. Drugo poluvrijeme bilo je priča za sebe. Očito je da imamo velikih problema s našom obranom, tu ćemo nešto morati činiti - rekao je Petravić.

Već je postalo standardno da igrači Cibalije tjelesno padaju u drugom poluvremenu, što suparnici sve češće koriste. O tom problemu trener Petravić govorio je već nekoliko puta.

- S ovakvim stanjem igrača moramo pokušati izdržati do kraja jesenskog dijela sezone i uz to zadržati se u vrhu tablice. Morat ćemo u preostalih pet kola dosta rotirati kako bi svi izdržali do kraja ovog dijela sezone. Očito je da i s pomanjkanjem snage dolazi do međusobnog prigovaranja igrača, što moramo suzbiti u korijenu, jer se remeti rad u momčadi. Nakon završetka jesenskog dijela sezone moramo pojačati redove kvalitetnim igračima, odraditi kompletne pripreme svi zajedno i onda se upustiti u borbu za vrh tablice. Ovo do sada dobro je ispalo s obzirom na to s kakvim smo se problemima nosili.

Utakmica protiv Zadra u srijedu, prema sadašnjim spoznajama, nije prioritet stručnom stožeru Cibalije. Očito je da će u toj utakmici doći do promjene sastava. Najviše zbog odmora određenih igrača.

- Definitivno ću odmarati nekoliko igrača, jer se moramo usredotočiti na utakmicu sa Zagrebom i pokušati sve kako bismo dobili tu utakmicu. Svi dobro znamo da bismo s ta tri boda još više učvrstili mjesto u vrhu tablice i da bismo s time bili na dobrom putu da odradimo ono što smo zacrtali za jesenski dio sezone - zaključio je trener Cibalije.

Preuzeto s glas-slavonije.hr