Četvrtak, 07.11.2013.


Mamić: Očitali su nam lekciju iz nogometa, nismo bili na nivou

PSV koji je vrlo dobro držao i kontrolirao loptu iskoristio je našu neorganiziranost, prije svega u vezi gdje smo puno lutali, i zabio dva zaslužena gola, kaže Mamić.

Trener Dinama Zoran Mamić, nakon poraza od PSV-a u Eindhovenu, kojim se oprostio od prezimljavanja u Europi, nije mogao biti zadovoljan nastupom svojih igrača.

- Čestitam PSV-u, očitali su nam lekciju kako se igra nogomet. Nismo bili na nivou, nismo bili agresivni i nismo napravili gotovo niti jedan faul cijelu utakmicu - rekao je Zoki i dodao:

- PSV koji je vrlo dobro držao i kontrolirao loptu iskoristio je našu neorganiziranost, prije svega u veznom redu gdje smo puno lutali, i zabio dva zaslužena gola.

Mamić je objasnio zašto je dao prednost Rubenu Limi pred Jerkom Lekom u vezi.

- Lima je večeras igrao umjesto Leke jer smo znali da igrači PSV-a imaju brzu kombinatornu igru i brze igrače, pa smo mi stavili bržeg igrača, kao i težak i brz teren koji je dodatni razlog.

Antolić: Poraz bi bio veći da Zelenika nije bio raspoložen

- PSV je bio puno bolji nego u Zagrebu, a mi nismo odigrali prvo poluvrijeme kako smo se dogovorili. Curilo je sa svih strana i zasluženo su pobijedili. Nažalost nemamo nikakve šanse za proljeće u Europi, moramo se sada pripremiti za pobjede u prvenstvu, da se bodovno udaljimo od ostalih klubova i da osvojimo prvenstvo. Zelenika je bio na nivou, dobro je igrao, a da on nije bio raspoložen možda bi poraz bio još veći - rekao je Domagoj Antolić nakon poraza.

Da je Dinamo zasluženo izgubio od PSV-a priznao je i Josip Pivarić.

- Jednostavno su bili bolji, brži, pokretniji, dok mi nismo ponovili igru iz Zagreba. Trebali smo stajati bliže, više trčati, jednostavno su zasluženo pobijedili. Teško je priznati, ali kvalitetni su i mogu im samo čestitati - rekao je Pivarić, a Ivo Pinto je dodao:

- Tužan sam. Htjeli smo pobijediti ovdje, ali nismo dobro igrali. Moramo sada gledati naprijed. Kad gubiš, a želiš pobjedu logično je da ćeš se trgnuti u nastavku utakmice. Pričali smo međusobno i s trenerom na poluvremenu, ali nakon drugog gola sve je praktički bilo riješeno.

Preuzeto sa 24sata.hr