Petak, 01.11.2013.


Suspenzija prijeti na Šubićevcu: Pauk razgovara s odvjetnicima vjerovnika

Nad Šibenikom ponovno visi mač suspenzije. Neugodna je to situacija koja se ciklički pojavljuje na Šubićevcu zadnjih nekoliko sezona.

Ovaj put narančastima privremena odgoda suspenzije istječe 1. studenoga. Dakle, ne ishodi li pristanak svojih vjerovnika, točnije 16 bivših i sadašnjih nogometaša, Šibeniku je upitno subotnje gostovanje kod trećeligaškog lidera Omiša. Kako sada stvari stoje, šibenska diplomacija uspjet će, dobrim dijelom zahvaljujući i benevolentnosti vjerovnika, po tko zna koji put odgoditi suspenziju:

- Predsjednik kluba Goran Pauk razgovara s odvjetnicima vjerovnika i traži modele rješenja. Tražimo odgodu suspenzije do 2. prosinca i nadamo se da ne bi trebalo biti problema - kaže Novica Ljubičić, direktor Šibenika.

Datum do kojeg Šibenik traži da mu se skine suspenzija praktički se poklapa s krajem jesenskog dijela sezone:

- Tako je, jer smatramo kako ćemo od prosinca pa do 1. ožujka 2014. godine, odnosno do početka proljetnog dijela prvenstva imati dovoljno vremena da završimo postupak preoblikovanja kluba - ističe Ljubičić.

Šibenik bi puno lakše preživio to razdoblje da može raspolagati s 2,4 milijuna kuna duga za Rukavinu, koliko je Hajduk deponirao na račun jednog javnog bilježnika. Međutim, Šibenčani ne mogu do tog novca dok se klub ne preoblikuje:

- Sigurno da bi nam bilo lakše da možemo baratati tim novcem...Ali, preživjet ćemo mi i bez toga - optimističan je Ljubičić.

Jedna od najvažnijih karika u pregovorima oko suspenzije je splitski odvjetnik Davor Radić, koji zastupa 13 od 16 vjerovnika Šibenika:

- Svi igrači koje zastupam pristali su na jednostranu odgodu suspenzije do kraja jesenskog dijela prvenstva. Tako su još jednom pokazali dobru volju da se proces preoblikovanja kluba uspješno završi. Podsjećam, kako su još ranije oko milijun kuna svojih dugovanja pristali pretovoriti u dionice - rekao nam je Radić.

Ipak, sve do petka tinjat će neizvjesnost na Šubićevcu oko suspenzije. Jer, još treba riješiti formalnosti s Blaževićem, Čulićem i Bulatom koje zastupaju drugi odvjetnici.

Preuzeto sa slobodnadalmacija.hr