Srijeda, 30.10.2013.


Futre: Blatter mrzi Cristiana i sada je jasno zašto nije dobio više "Zlatnih lopti"

- Blatter mrzi Ronalda i sada je jasno zašto Cristiano Ronaldo nema više "Zlatnih lopti" – rekao je Paulo Futre, umirovljeni portugalski nogometaš, nakon što je čuo komentar FIFA-inog predsjednika Seppa Blattera o svom sunarodnjaku...

- Ne postoje riječi kojima bi opisao taj njegov postupak. Ljut sam! Takvo što ne smije izaći iz usta osobe koja je na vrhu nogometnog poretka u svijetu. Ja jako dobro poznajem Ronalda i on je, osim sjajnog nogometaša, predivna osoba. Mnogi ga ljudi ne poštuju dovoljno kao osobu i igrača – rekao je Futre, te nastavio:

- Ono što je Blatter izjavio je jasan znak zašto Cristiano dosada nije dobio više nagrada za najboljeg nogometaša svijeta (dobio ju je samo 2008. godine). Ako ste ikada sumnjali da postoji dublji razlog zašto je tome tako, upravo ste ga dobili – vjeruje Portugalac, koji je potom izrazio strah da bi takvi komentari mogli utjecati na Ronalda i njegovu izvedbu za reprezentaciju.

- Zabrinut sam za Portugal u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo (igra protiv Švedske). Mržnja koju je Blatter pokazao prema Cristianu bi mogla naštetiti njegovim igrama – veli Futre, te zaključuje:

- Od danas je Blatter "persona non grata" u Portugalu! Bolje mu je da ni ne dolazi. Kako mu je samo palo na pamet izvoditi takvo što i to na sveučilištu Oxford. Kada jednog dana ode u mirovinu neka radi i ismijava koga god želi. Onime što je napravio nije pokazao ništa drugo nego mržnju prema najboljem igraču svijeta!

Podsjećamo, Blatter je prošloga tjedna gostovao na slavnom britanskom sveučilištu Oxford, na kojem je pred velikim brojem posjetitelja usporedio dvojicu ponajboljih nogometaša svijeta – Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

- Messi je dobar dečko. Njega bi svaka obitelj, svaka majka željela u svom domu. Igra predivan nogomet. Kada dribla izgleda kao da pleše. S druge strane imate Cristiana, koji je poput nekog vojnika na terenu. Jedan provodi više vremena kod frizera od drugog, ali ne mogu reći tko je najbolji. Kada bih ja birao kome ću dati "Zlatnu loptu", dao bih ju Messiju – rekao je čelni čovjek krovne nogometne organizacije.