Petak, 08.11.2013.


Vinkovčani priželjkuju nastavak tradicije iz prvoligaških dana

Derbijem Druge hrvatske lige u Zaprešiću danas će biti otvoreno 15. kolo. Vodeća momčad prvenstva zaprešićki Inter ugostit će trećeplasiranu Cibaliju.

Premda se radi o derbiju, važnom susretu, koji zahtijeva opću mobilizaciju, na konferenciju za medije trener Cibalije Damir Petravić došao je vidljivo dobro raspoložen, ne zbog sunca i vrlo lijepog jesenskog dana, već zbog dobre atmosfere u njegovoj momčadi uoči gostovanja u Zaprešiću.

- Raspoloženje u momčadi je jako dobro. Vidi se na svim igračima da su spremni i orni za trening, ali i za igranje prave utakmice. Naravno, nismo zaboravili naše boljke. Protiv Zagreba se vidjelo da nas još uvijek muči realizacija. Strijelci su se malo probudili u prijateljskoj utakmici protiv niželigaša, a nadam se da će i u Zaprešiću konačno početi zabijati - rekao je Petravić, koji ipak neće imati na raspolaganju najbolju momčad.

Zbog trećeg žutog kartona u sastavu Cibalije neće biti Pavličića i Čuljka pa će trener ponovno morati dobro razmisliti koga staviti, jer oskudijeva u broju kvalitetnih igrača. Posebno će biti zanimljivo kako će nadomjestiti Čuljka.
- Nije problem što nema dvaju igrača, što na njih ne mogu računati. Problem je što smo općenito deficitarni u zadnjoj liniji, do sada sam koristio Mazalovića, a sada moram i Milardovića povući otraga. Samim tim moram pomicati sve linije. Nema Pavličića pa moram Kujundžiju pomaknuti naprijed na njegovo mjesto, a na mjesto zadnjih veznih staviti Čulića i Mijokovića.

Inter Petraviću nije nepoznanica, a očekivanja u vinkovačkoj momčadi su neskrivena i ambiciozna.
- O Interu znamo dosta toga, a trenutačni položaj na tablici pokazuje sve. U posljednje su vrijeme u dobroj formi, pobjeđuju i dobro igraju. Idemo u Zaprešić pokušati prikazati dobru igru. Želimo bodove, želimo na kraju ostati nepobijeđeni. Dobro je što mi derbije i susrete s kvalitetnijim momčadima uglavnom igramo dobro. Posebno mi se čini da nas motiviraju bivši prvoligaši. Tradicija je, koliko čujem, također na strani Cibalije, a nadam se da će i poslije ove utakmice tako biti. Zato vjerujem u dobar rezultat - rekao je trener Cibalije.

Susret se igra na Stadionu ŠRC-a Zaprešić u 16 sati, a simpatizeri Cibalije koji ne budu mogli iću u Zaprešić susret će moći pratiti preko Cibalijine internetske stranice u realnom vremenu.
Najvjerojatniji sastav Cibalije: Filipović, Muženjak, Milardović, Mazalović, Perković, Mijoković, Čulić, Kujundžia, Puljić, Bartolović, Ottochian. Susret sudi Mario Zebec iz Varaždina.

Preuzeto s glas-slavonije.hr