Ponedjeljak, 13.01.2014.


Zaigrao i Matas, Danijel Cesarec i dalje samo želja

Nogometaši Osijeka danas su dočekali prvi slobodni dan od početka priprema. Dobro im je došao nakon napornog ritma proteklih tjedan dana, a to bi im mogla biti i jedina stanka sve do odlaska u Istru, 19. siječnja, gdje će odraditi drugu fazu od desetak dana. Tada će odigrati i pet pripremnih utakmica, a prvu, ali međusobnu, odradili su jučer na pomoćnom igralištu u Gradskom vrtu.

U dvoboju “crvenih” i “plavih” sa 4:3 slavili su oni prvi, a strijelci su bili Grgić (2), Grafina i M. Mišić za pobjednički sastav te Ljubojević (2) i Dugandžić za poražene. Taj su dvoboj, očekivano, propustili Smoje i J. Mišić, a zbog lakših ozljeda poštedu su dobili i Vitaić, Lukić, Mandić i Pongračić. Zaigrao je i Matas, koji se u subotu priključio treninzima osječkog prvoligaša. Prema prvim dojmovima čini se da bi bio pojačanje u nastavku sezone. Hoće li bivši desni bočni Lokomotive i ostati u Gradskom vrtu, trebalo bi se znati sljedećih dana. Slobodan je igrač te, ako struka da zeleno svjetlo, o njegovom priključivanju kadru ovisi hoće li se uspjeti dogovoriti oko uvjeta. Prijelazni je rok u hrvatskom prvenstvu počeo upravo jučer te će trajati do 10. veljače. Noviteta i dalje nema, što je potvrdio i predsjednik kluba Zdravko Josić.

- Tek u idućim danima očekujemo da se situacija počne zahuktavati. Ovoga bismo tjedna trebali znati što je s Cesarcem i hoće li nam se on pridružiti na posudbu iz Rijeke. I dalje mu je prva želja pronaći inozemni angažman, no ako ostane u Hrvatskoj, nadamo se kako bi došao u Osijek i nema dvojbe da bi nam puno pomogao - rekao je Josić, ponovivši da nema nikakvih najava ni u “rubrici odlazaka”. Konkretnih ponuda za nekog “bijelo-plavog” prvotimca i dalje nema, no u klubu očekuje da će ih biti, a do tada će svi raditi kao da ostaju i na proljeće.

Nakon današnjeg slobodnog dana osječke nogometaše u utorak ponovno očekuje dvostruki program treninga, a u srijedu će u Pečuhu odigrati prijateljski ogled s PMFC-om.

Preuzeto sa Glas Slavonije.hr