Ponedjeljak, 13.01.2014.


Soudani najavio 'modro proljeće': 'Neću se čuvati za SP, želim prvi put zabiti 20 golova!'

'Atmosfera se u momčadi u zadnje vrijeme diže, a sigurno i ja mogu još bolje, puno bolje.'

Na svakom se koraku vidi da je zvijezda, Soudani je i u Međugorju među onima koji izazivaju najveću pozornost navijača. Stalno nasmijan, uvijek spreman udovoljiti zahtjevima za slikanje i autograme. Alžirac je u nekoliko mjeseci sve osvojio, a i njemu se sviđa ta uloga.

- Prihvatili su me ljudi, istina je, lijepo mi je u Dinamu. Bitan je taj dojam koji ostaviš, nije isto hoće li pričati o meni da sam ovakav ili onakav, taj dojam izvan terena također čini igrača, svaki taj navijač je važan i zato je to za mene normalno ponašanje - govori, također s osmijehom, Soudani, koji je također ostao iznenađen dočekom u Međugorju.

- Prvi sam put ovdje, ali znam da se radi o poznatom katoličkom svetištu, na svakom koraku osjeti se ta ljubav prema Dinamu. Iznenadio sam se, nismo naviknuti na takvu atmosferu. Zato je ponekad dobro otići u mala mjesta, ovdje su ljudi željni, ne mogu svaki dan vidjeti svoj klub. Lijepo, lijepo, nema što.

Dio odmora proveo je u Londonu, ostatak u svojem Alžiru. Tamo je bio i kandidat u izboru za Zlatnu loptu, no iako je imao mnoge zagovornike, nisu ga proglasili alžirskim nogometašem godine.

- Bio sam drugi, treću godinu zaredom. Svake godine kažem da ću dogodine biti prvi, nikako da osvojim taj trofej. No to mi je svakako dodatan motiv, možda ga jednom i dobijem.

U Alžiru više ne pitaju kako to da njihov ponajbolji igrač igra u Dinamu?

- Čuli su Alžirci i ranije za Dinamo. Možda su se malo čudili, sad su se već naviknuli i počeli su pratiti Dinamove utakmice. Mediji pišu kako sam odigrao, detaljnije izvještavaju o mojem učinku, komentiraju... Jest, Dinamo je sad poznat u Alžiru.

Njegovom prvom polusezonom u Dinamovu dresu većina je bila zadovoljna. Kako on gleda na prve mjesece u modrom?

- Počeli smo jako ambiciozno, krenuli po Ligu prvaka. Onda smo ispali od Austrije i to se odrazilo na čitavu momčad. Pa i na mene. Onda i taj loši start u Europskoj ligi, sve je to zajedno donijelo taj europski neuspjeh. U prvenstvu smo se vratili, na vrhu smo, vjerujem da ćemo tu i ostati.

Kad bi ocjenjivao, od 1 do 5, koliko bi dao sebi i momčadi?

- Ha, ajmo reći 3,5! Kažem, u HNL-u je bilo dobro, u Europi nije, to je, kad se zbroji, tu negdje.

Što možemo očekivati na proljeće, kakvog ćemo Soudanija i kakav Dinamo gledati?

- Vjerujem da ćemo svi zajedno biti bolji, razigrani i efikasni. Atmosfera se u momčadi u zadnje vrijeme diže, a sigurno i ja mogu još bolje, puno bolje. Htio bih sezonu završiti s barem 20 pogodaka. Dosad ih, u svim natjecanjima, imam 12, valjda ću zabiti još osam-devet. Nikad dosad nisam došao do broja 20, rekord mi je 18, toliko sam zabio još dok sam igrao u Alžiru. Vrijeme je da prijeđem tu granicu.

Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr