Utorak, 14.01.2014.


Osijek: Bijelo-plavima se nudi Mario Carević

Nekadašnji igrač Hajduka navodno ne bi imao ništa protiv dolaska u Gradski vrt.

Nakon slobodnog dana nogometaši Osijeka danas nastavljaju jak ritam priprema za nastavak sezone. Na programu su ponovno dva treninga, a na njima bi normalno trebali raditi i igrači koji su zbog lakših ozljeda propustili nedjeljni međusobni ogled - Lukić, Pongračić, Mandić i Vitaić.

Prema posebnom će programu i dalje raditi Smoje i J. Mišić, čiji bi se priključak ostatku momčadi mogao dočekati na drugom dijelu priprema u Istri.

Do tada u Gradskom vrtu priželjkuju pozitivan rasplet oko dolaska bar jednog pojačanja, a trenutno se čini kako je tome najbliži Matas. Bivši lijevi bočni Lokomotive od vikenda je s nogometašima Osijeka, odigrao je i utakmicu u nedjelju te pritom ostavio dobar dojam. No, trener Ivica Kulešević ne želi ocjenu davati na temelju jednog susreta ili nekoliko treninga, ali je istaknuo i kako očekuje da u proljeće u kadru ima i 26-godišnjeg braniča.

- Matas nije kod nas došao na probu, nego kao moguće pojačanje. Slobodan je igrač i nadam se da će se što prije uspjeti dogovoriti s Upravom kluba oko uvjeta ugovora te s nama otići na drugi dio priprema u Istru - iznio je Kulešević koji uz predsjednika Zdravka Josića također intenzivno radi na jačanju kadra za proljeće. Kontakti s mogućim pojačanjima su svakodnevni, ali i dalje je najveća prepreka dolasku u Gradski vrt nezavidna financijska situacija. Ipak, unatoč tome, pojavljuju se neka imena u kombinacijama. Među onima koji su ponuđeni osječkom prvoligašu je i Mario Carević, donedavno član belgijskog Kortrijka, ali od prošlog ljeta bez kluba. No, Kulešević je ostao “zakopčan”, potvrdivši tek da je u kontaktima s više igrača pa se nije decidirano izjasnio ni za ni protiv 31-godišnjeg veznjaka, koji je posljednjih pola godine izvan natjecateljskog ritma.

- Sve je i dalje otvoreno, prijelazni rok tek je počeo i imali smo komunikaciju s više igrača, pa tako i s Carevićem. Ozbiljno pristupamo svakom razgovoru, no još jednom moram istaknuti kako mi pravo na pogrešku nemamo jer nemamo ni puno vremena do prvih utakmica. Ne zanimaju me prinove nego pojačanja, igrači koji neće biti samo u prvom sastavu nego i raditi razliku na terenu.

Iako je već više puta ponovio kako bi htio pojačanja u svakoj liniji momčadi, osječki trener još je jednom istaknuo koji su prioriteti u ovom prijelaznom roku.

- Jasno je da i dalje, kao i svaki trener, priželjkujem napadača koji bi nam riješio problem neefikasnosti, ali prioritet je pojačanje na stoperskoj poziciji, jer tu smo trenutno “najtanji”. Zanimljiv mi je Mesarić, takav tip igrača, koji ima iza sebe nekoliko prvoligaških sezona. Koliko mi je poznato, on ima neriješeni status s Lokomotivom, a ako ne ode u inozemstvo pokušat ćemo ga privući u Gradski vrt - pojasnio je trener bijelo-plavih.

Preuzeto sa Glasa Slavonije