Subota, 11.01.2014.


'Bili' u recesiji: Oružar i maser kombijem dva dana do Turske

Momčad će u Antalyju ići avionom preko Sarajeva, a tročlana delegacija na dugački put ide kombijem. Kronična neimaština tjera čelnike na drastičnije rezanje troškova.

Kronična neimaština tjera čelnike Hajduka na sve drastičnije rezanje troškova. Tako će ove godine oružari i maseri na pripreme u 2481 kilometar udaljenu tursku Antalyju krenuti klupskim kombijem.

Relaciju Split - Zagreb - Beograd - Sofija - Istanbul - Antalya tročlana posada Hajdukova kombija, oružar Miro Čolak te maseri Domeniko Sisgoreo i Dario Juričević, trebala bi proći za oko 40 sati vožnje.

Uz barem jedno noćenje i nekoliko kraćih predaha, trebat će im najmanje dva dana do Antalyje i dva dana natrag. Pod uvjetom da na granicama Srbije, Bugarske i Turske ne bude duljih čekanja ili vremenskih nepogoda.

- Ako budete brzi, stići ćete natrag do utakmice sa Splitom - zafrkavali su Hajdukove avanturiste jutros u kafiću na Poljudu.

Neće biti lako ni igračima. Lani su putovali čarterom izravno do Antalyje, ove godine se zbog štednje ide autobusom do Sarajeva, potom redovitom linijom do Istanbula, gdje presjedaju na zrakoplov za Antalyju. Polazak iz Splita je u sedam sati, a u hotel Kremlin “bijeli” će stići tek oko 23 sata.

Hajduk se očito sve teže nosi s financijskim problemima. Igrači nisu primili plaće od listopada, zaposlenici od srpnja. Štedi se na svemu.

Na stadionu više ne gore reflektori noć uoči utakmice, ukinut je dio zaštitarske službe, stadion čiste zatvorenici splitskog zatvora, besplatni obroci u klupskom restoranu ograničeni su samo na igrače i stožer, servira se voda iz slavine ili razrijeđeni sokovi, a nedavno su dnevni odmor uoči utakmice u Zadru imali samo igrači. Stručni stožer, liječnici i maseri su nakon ručka morali drijemati u foteljama.

Dođeš do Istanbula, pa još deset sati...

Bez ijednog stajanja, put do Antalyje trajao bi malo više od 30 sati. I kad se Hajdukova delegacija dokopa Istanbula, pred njima će biti još 715 kilometara. Cijela avantura s kombijem, uključujući troškove goriva i cestarine, stajat će oko 5000 kuna.

Preuzeto sa 24sata.hr