Subota, 11.01.2014.


Mamić ima osmoricu sigurnih, traže se stoper, bek i vezni!

Modri su krenuli, Međugorje je njihova baza idućih pet dana. Nasmiješena su lica napustila Maksimir, kakvi će se vratiti? Jer, bez obzira što će Dinamo u Hercegovini igrati samo jednu utakmicu, nakon Međugorja neke će stvari biti jasnije, obrisi momčadi već očitiji.

Iako, ni sada nema previše zagonetki, sve se manje-više zna. Jasno, pripreme svakome od igrača puno toga mogu donijeti i oduzeti. Nisu u Hercegovinu svi došli s jednakim ambicijama, ima tu svega. Jedni u Međugorju kreću u borbu za Svjetsko prvenstvo, jedni žele samo izboriti mjesto u prvoj momčadi, a bit će, dakako, i onih koji na ovim pripremama tek moraju dokazati da uopće imaju budućnost u Dinamu.

Na startu priprema izgleda da osmorica imaju zajamčeno mjesto u momčadi. Sandomierski, Pinto, Šimunić, Ademi, Brozović, Soudani, Fernandes i Čop kreću iz prvog reda, otvorena su, znači, tri mjesta, traže se stoper, lijevi bek i ofenzivni vezni. Za poziciju Šimunićeva partnera tući će se Lee Addy i Jeremy Taravel, Francuz kao “friško” pojačanje logično ima početnu prednost. Lima je u očima Zorana Mamića ispred Pivarića, koji je k tome i ozlijeđen, a uloga fantazista još uvijek je u rukama Domagoja Antolića. Međutim, Dinamo najavljuje da traži novog igrača za tu poziciju, nešto bi se, znači, moglo promijeniti.

- Ne razmišljam o tome. Dinamo je veliki klub, logično je da se traže pojačanja na svim mjestima. Osjećam se dobro, ozljeda je iza mene, neka samo tako i ostane da se mogu boriti za svoje mjesto. Navikao sam se boriti, konkurencija dobro dođe, nemam ništa protiv toga da itko dođe ako u klubu to žele - rekao je Domagoj Antolić, trenutni Sammirov nasljednik.

Puno će se očekivati i od Arijana Ademija. Glavni je Dinamov kandidat za odlazak u Brazil, bit će na svakom treningu pod posebnim povećalom. Trebao bi odigrati fantastično proljeće, vratiti se ponovno na izbornikov popis.

- Znam kako se od mene očekuje da odigram dobro, naravno da želim ići u Brazil, bio bi to veliki uspjeh. Bio sam na testiranjima koja je izbornik proveo, spreman sam naporno raditi da bih ostvario tu želju. Međutim, neću se opterećivati pozivom, radit ću najbolje što mogu - kazao je Arijan Ademi.

Jerko Leko krenuo je na svoje tridesete pripreme u karijeri s malo “nižim” ambicijama. On predstavlja onu grupu igrača koji se bore za što više minuta u momčadi, vreba šansu u veznom redu, a bit će i dalje zamjena za Ivu Pinta. Leko je toga svjestan.

- Nadam se da ću izdržati pripreme za ozljeda, želim se nametnuti i izboriti za minutažu koju zaslužujem, što više pomoći momčadi.

Imamo tu, jasno, i Murića, Brodića i Perića, mladi trojac, uz već “veterana” Halilovića, koji bi mogao na proljeće dobiti određenu šansu. Nakon što je lani na zimskim pripremama iskočio Tin Jedvaj, očekuje se eksplozija i nekoga od tih mladića. Dobro, čuda se ne događaju svaki dan, ali radi se o talentiranim dečkima pred kojima je bogata karijera. Međugorje je svake godine ponudilo neku neočekivanu priču, neplanirani rasplet. Zato ova osmorica s početka moraju strepiti, prava bitka tek počinje. A još ako dođe neki novi igrač... Pravi “glanc” će se raditi u Turskoj, međutim, Međugorje će već dati neke važne odgovore. Kao i uvijek!

Preuzeto sa Sportske.jutarnji.hr