Ponedjeljak, 06.01.2014.


Šimunić ima pravo nastupa sa Švicarskom, ali Niko Kovač se okreće igračima za Brazil!

Josip Šimunić ovaj bi tjedan trebao doći na pripreme Dinama za proljetni dio sezone. Prema riječima ljudi iz Dinama nije se predao, kazna Fife neće značiti i trenutačan kraj karijere.

Šimunićev odvjetnik je optimist, vjeruje da može srušiti odluku Disciplinske komisije koja mu je zabranila da deset utakmica igra za reprezentaciju, počevši od Svjetskog prvenstva, odnosno od prvog službenog susreta Vatrenih.

Kada će se sastati Komisija za žalbe i kakav će biti njezin pravorijek, zasad je enigma, no zna se da Hrvatska ima utakmicu sa Švicarskom 5. ožujka u St. Gallenu. Šimunić ima pravo nastupa u tom susretu jer radi se o prijateljskom ogledu.

Pitali smo izbornika Niku Kovača hoće li Šimunića možda voditi na dvoboj sa Švicarcima? Dobili smo logičan i normalan odgovor:

- Nisam o tome uopće razmišljao, ali mogu reći ono što su činjenice: Šimunić je trenutačno kažnjen i nema pravo nastupa u Brazilu. Vidjet ćemo kakva će biti konačna odluka Fife i kada ćemo je doznati. Kazna je na snazi pa ću utakmicu sa Švicarskom, ako se ništa bitno ne promijeni u Šimunićevu statusu, iskoristiti da provjerim druga rješenja na mjestu stopera. Svaku priliku treba shvatiti najozbiljnije da se što bolje pripremimo za Svjetsko prvenstvo. Fokusiran sam na Brazil i momčad koja će tamo igrati. O Joeu se sve zna, njega ne treba testirati.

Kovač, kao i navijači, želi da Vatreni igraju što bolje i učinit će sve da tako bude na Mundialu. Šimunića tamo neće biti, ne dogodi li se čudo i jasno da treba prednost dati drugima. HNS bi tu utakmicu teoretski mogao iskoristiti za oproštaj sportaša koji je mnogo dao reprezentaciji, no bit će za to prilike, bude li volje, i nakon Brazila.

Preuzeto sa Sportske.jutarnji.hr