Utorak, 07.01.2014.


Real pokušao preoteti Lewandowskog u akciji teškoj 81 milijun eura

"To je ravno objavi rata", rekao je zajapureni Uli Hoeneß tijekom Bayernova boravka u Marrakechu...

U vrijeme dok se Josep Guardiola u Maroku borio za svoj drugitrofej u redovima europskog prvaka madridski je Real pokušao preoteti Roberta Lewandowskog minhenskom klubu, premda je poljski centarfor već ranije postigao džentlmenski sporazum s Bayernom, piše u nedjeljnom izdanju njemački Spiegel.

M`gladbach - Bayern: 8,40 4,80 1,32 (LIVE)


Prema Spiegelu, Realov se predsjednik Florentino Perez zaljubio u Poljaka nakon šte je ovaj Mourinhovoj momčadi proljetos na Signal-Iduna-Parku zabio četiri gola. Stoga je pripremio diverziju na njegov transfer u Bayern vrijednu ukupno 81 milijun eura.

Početkom prosinca u tu je svrhu angažirao britanskog odvjetnika Colina Pomforda ovlastivši ga da pokuša razvrgnuti dogovor Poljaka i Bayerna. Britanac je Poljakovu agentu ponudio šestogodišnji ugovor s Realom vrijedan 9.5 milijuna eura godišnje plaće, te dodatnih 10 milijuna eura bonusa. Poljakovu agentu Maiku Barthelu za izdaju sporazuma s Bayernom pripala bi nagrada od 14 milijuna eura.

- Bila je to nemoralna i nepristojna ponuda. Iz poštovanja prema Realovoj veličini morate je saslušati, ali niti u jednom trenutku nismo pomislili pregaziti obećanje dano Bavarcima - kazao je Barthel.

Lewandowski je na koncu potpisao petogodišnji ugovor s europskim prvakom vrijedan 60 milijuna eura. Do ljeta nastavit će nastupati za Borussiju.