Utorak, 07.01.2014.


Pamić: Nedostatak vremena kompenzirati kvantitetom

Jučer su nogometaši Istre 1961 napokon započeli s pravim radom. Krenulo se već u 8.30 sati u fitnessu na Drosini, nakon čega je na red došlo trčanje na pomoćnom igralištu. Odrađena su dva trkačka turnusa u trajanju od po 25 minuta...

Sve zajedno jučer se ujutro treniralo više od dva sata i igrači su taman imali vremena da se istuširaju, nešto pojedu i malo odmore, jer je Paminjo novi sastanak zakazao za 15 sati u Medulinu kad je na red došlo druženje s loptom. Radni je to meni koji je Div iz Žminja namijenio svojim pulenima i idućih dana, sve dok se ne krene s odigravanjem utakmica.

Prvo što upadne u oko nekome tko sa strane promatra trening je kako članovi zeleno-žutog stručnog stožera uspijevaju uopće izaći na kraj s tolikim brojem igrača koji se nalaze pod njihovom paskom.

- Od danas ćemo ove igrače koji su na probi poštedjeti jutarnjeg treninga. Nećemo ih voditi u teretanu niti na trčanje, pustit ćemo ih da se odmore kako bi popodne mogli pokazati što znaju. Ovako je bila gužva, a oni su u ova četiri dana odradili šest treninga i vjerojatno su već i umorni te će stoga biti slobodni ujutro kako bi poslije u Medulinu mogli isprobati njihov potencijal. To ne vrijedi za juniore koji će i dalje trenirati dvaput dnevno, jer oni još moraju stasati te obavezno moraju odraditi kompletan program - rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Znam da je sve to dosadno, nije baš ni lagano, no nemamo mnogo vremena na raspolaganju i to želim kompenzirati kvantitetom. Psihologija je tu veoma bitna i igrači trebaju znati da je sve to za njihovo dobro. Ima vrlo malo vremena za odmor i to mi je jasno te je vrlo bitno koliko će se igrači nakon treninga odmarati. Pripreme su kratke i opasno bi bilo da nam neki igrač bude duže vremena ozlijeđen, jer bi to vjerojatno za njega značilo izgubljeno proljeće. Neće biti puno vremena za kompenzacije, rekao je Pamić.

Pregovori s Vručinom, Jakolišem, Barićem
Da ne bi ispalo da će pulski prvoligaš svoje redove u ovom prijelaznom roku popunjavati samo mladim neafirmiranim igračima, u klubu su krenuli u pregovore i s nešto zvučnijim imenima.

Trojica su već blizu dolaska na Drosinu, a riječ je o Bojanu Vručini, Antoniju Jakolišu i Mariju Bariću.

"Ono što muči Barića nije problem riješiti, treba samo dobra volja da se sjedne s čelnicima Vojvodine i dogovori sporazumni raskid ugovora. Mi vremena za čekanje nemamo i stoga smo mu dali ultimatum, ili će danas doći Pulu i priključiti nam se na treningu, ili na njega više ne računamo.

Vručini smo poslali ugovor na uvid i danas očekujemo odgovor. On je korektan u pregovorima, zna kakve su nam mogućnosti i odmah je prihvatio ono što smo mu ponudili, ali dobio je još jednu ponudu iz Makedonije u kojoj su mu ponuđeni puno bolji uvjeti. Mi nećemo niti možemo s nekim licitirati, ali se ipak nadamo da će Vručina prelomiti na našu stranu, a ako ne bude tako, nemamo se što ljutiti.

Jakoliš je također dobio napismeno što mu nudimo i sad čekamo kakav će biti njegov odgovor. Što se tiče Škvorca, to je otvoreno pitanje i nismo još sjeli za stol s čelnicima Dinama. Premda, ako dovedemo ovu trojicu, čisto sumnjam da ćemo i Škvorca", rekao je Igor Pamić.

Istra 1961 u petak protiv Agencije Umag

Nogometaši Istre 1961 prvu utakmicu na ovim pripremama odigrat će u petak u Umagu (14.30). Protivnik će im biti već uobičajeni sparing partner, Agencija Umag, a nakon tog ogleda Paminjo će odlučiti kome će se od igrača na probi zahvaliti.

"Ne treba zavlačiti dečke, niti ćemo si mi dozvoliti da se to previše rastegne i u petak će se sve znati, tko od igrača koji se nalaze na probnom radu odlazi, a tko ostaje. Jel' mi se netko posebno svidio?

Ne bi sad bilo korektno nekoga izdvajati, ja sve promatram, imam još ovih par dana na raspolaganju i to će mi biti dovoljno da dobijem konačnu sliku. Testiranja brzine kod njih na žalost nisu pokazala bajnu situaciju, to moram istaknuti, vidjet ćemo što će biti. Mene interesira samo igrač koji može odmah "uletjeti" i postati oslonac momčadi, nositelj igre.

Mi imamo već konstruiran kadar te se nema potrebe nabacivati igračima, ne treba natrpavati jer za sve nema mjesta na terenu. Ja sam uvijek govorio da je optimalna brojka 22-23 igrača plus četiri golmana i toga ću se i ovoga puta pridržavati", rekao je Pamić

Preuzeto s glasistre.hr