Ponedjeljak, 06.01.2014.


Klopp: Lewandowski je gubio fokus, dobro je da je ta priča riješena

- Krajem prošle godine razgovarao sam s Lewandowskim i znao sam da će u prvim danima siječnja biti objavljen njegov prelazak u Bayern idućeg ljeta – izjavio je Jürgen Klopp, trener dortmundske Borussije…

- Također držim da je ovo najbolje vrijeme za objavu njegovog transfera. Inače bi cijelo vrijeme bilo puno nepotrebnih glasina. Nas ni na koji način ne smeta što je objavljeno da Robert prelazi u Bayern idućeg ljeta. Za nas tu nema problema, jer smo ionako već dulje vrijeme znali da će on nakon ljeta igrati za neki drugi klub – dodao je Klopp.

- Primijetio sam da je pokazivao manje interesa za nas i da su mu misli lutale daleko od našeg fokusa. Uzeo je zimsku stanku za rješavanje svog statusa. To je imalo smisla, riješio ga je i sada se opet može usredotočiti na Borussiju Dortmund. Želimo da u preostaloj polovici sezone s Lewandowskim u sastavu ostvarimo najviše što možemo.

Borussijin trener konstatirao je kako klub neće žuriti u pronalaženju zamjene za najboljeg strijelca Bundeslige.

- Nema svrhe o tome sada govoriti. Glavno je pitanje koji nam je igrač dostupan, koga si možemo priuštiti i koji je igrač u toj fazi karijere da nam se želi pridružiti na našem putu i prihvatiti naše smjernice. Već dugo vremena tražimo zamjenu za Lewandowskog. Vjerujem da vam to nije nikakvo iznenađenje.