Ponedjeljak, 06.01.2014.


Express: Manchester United i Arsenal prate Mandžukića

Nakon što je Bayern potvrdio dolazak Roberta Lewandowskog idućeg ljeta, Manchester United i Arsenal bacili su oko na hrvatskog reprezentativnog napadača Marija Mandžukića, piše Express…

Mandžukić je ove sezone zabio 12 golova u 21 utakmici za Bayern, ali bi njegova dugoročna budućnost u tom klubu mogla biti ugrožena dolaskom Lewandowskog. Tim više što Bayernov trener Pep Guardiola voli prakticirati igru bez klasičnog centarfora, piše list.

David Moyes, menadžer Manchester Uniteda i Arsenalov šef struke Arsene Wenger prate situaciju oko Mandžukića, iako je vjerojatnije da bi na eventualni njegov transfer, kada bi se on dogodio, morali čekati do ljeta.

Hrvatski 27-godišnji napadač bio je povezan i s prelaskom u Juventus, ali bi zanimanje Davida Moyesa za njegove usluge, dok je još vodio Everton, moglo biti oživljeno i sada kada je menadžer Manchester Uniteda.

Izvještaj sugerira kako je Mandžukić i pri vrhu popisa želja Arsenea Wengera, ali i podsjeća na riječi Bayernovog predsjednika Karl-Heinza Rummeniggea, koji inzistira na Mandžukićevom ostanku na Allianz-Areni.

- Njegov ugovor vrijedi do ljeta 2016. godine. Razgovarao sam s njegovim menadžerom i rekao sam mu da smo zainteresirani ponuditi im ranije produljenje. Ni pod razno ne razmišljamo o njegovoj prodaji – rekao je Rummenigge.