Utorak, 07.01.2014.


Ćiro se dvoumi: Preiskusan sam da se ne bih plašio ove situacije

- Kako složiti momčad, to me najviše muči. Možeš biti najveći, trener može dignuti momčad za 30 posto, ali oni moraju biti kvalitet ravan drugima da bismo uspjeli...

Kada je ostao sam u sobi solinskog hotela President, kada je se našao, kako to Ćiro Blažević običava kazati, "u tami svoje kože" počele su sumnje. Do tada su pregovori legendarnog Ćire Blaževića išli senzacionalnim tijekom, bez većih problema.

- Veliko mi je zadovoljstvo razgovarati s ovim čestitim ljudima, koji su bili iskreni. Veliki problem je teren, igračima, posebno mladima, treba sve objasniti, demonstrirati, a ako nema terena onda si hendikepiran. Tijekom utorka ću sve pregledati i onda donijeti odluku preuzimam li Solin. Sada sam na nekih 70 posto - rekao je Blažević po završetku pregovora.

Tada je sve izgledalo da ide svojim tijekom. Ćiru su u Solinu dočekali kao najvećeg počasnika, ispred njega su se poredali gradonačelnik Blaženko Boban, pa njegovi suradnici, predsjednik kluba, izvršni odbor, tajnik... Stigli su i Kolona, Podrug i Poljak, trojica, koji imaju nešto zajedničko s velikim trenerom.

- Svima nam je nadimak Ćiro - objasnio je jedan od njih.

Sve je u tom malenom gradiću na rijeci Jadro bilo u znaku Ćire, koji je dočekan kao spasitelj pretposljednje drugoligaške momčadi. Trener svih trenera u dugoj solinskoj noći nije ni oka sklopio.

- Kako složiti momčad, to me najviše muči. Možeš biti najveći, trener može dignuti momčad za 30 posto, ali oni moraju biti kvalitet ravan drugima da bismo uspjeli. Uh, kako mi je teško, preiskusan sam da se ne bih plašio ove situacije. Samo me uvjeti zanimaju. Novac? Ma, kakav novac, ovdje sam došao po život, jer ja živim dok radim - pričao nam je Ćiro u besanoj noći.

Oduševljen je klimom, temperatura je dosezala gotovo dvadesetak stupnjeva.

- Privilegija je ovdje živjeti, ovo je najljepši ćošak svijeta - rekao je Blažević.
Ima on dosta poveznica sa Solinom, ne samo po tim "ćirima", koji su ga dočekali i donijeli mu na poklon jednu malenu čokoladu. Ćiro je, još iz vremena dok je trenirao Hajduk, postao član šahovskog kluba i na prvenstima Hrvatske prijavljivan je kao "deveta ploča", odnosno pričuva.

Javio se Ćiri i Stipe Pletikosa kojeg je baš slavni trener gurnuo u reprezentaciju. Preporučio mu je da preuzme Solin, da pokuša spasiti najdugovječnijeg hrvatskog drugoligaša. Velika je odluka pred Ćirom, nije mu lako. Sve okolnosti kažu mu "ne", ali u njemu živi trener. Spas Solina velik je izazov...

Preuzeto s vecernji.hr