Četvrtak, 16.01.2014.


Džoni neopravdano izostao s prvog treninga Cibalije?

Trener Cibalije Damir Petravić sa suradnicima je odradio prozivku igrača nakon koje je odmah uslijedio i prvi ovogodišnji trening. Prije nego je ušao u svlačionicu i pozdravio igrače, Petravić se zadržao u razgovoru s novinarima...

- Na prozivci očekujem sve igrače koji su završili prvi dio prvenstva. Također, očekujem još nekoliko igrača koji će se u idućem vremenu pokušati nametnuti stručnom stožeru. Počinjemo s testiranjima, prva tri dana imat ćemo po jedan trening, a u subotu ćemo odigrati međusobni susret. Od ponedjeljka kreće pravi rad, dva treninga dnevno i vrlo visok ritam. Vjerujem kako su dečki došli spremni za ono što ih čeka, jer i da ćemo se jako dobro pripremiti za proljetni dio sezone te da ćemo ostvariti zacrtani cilj, a to je plasman u Prvu ligu.

Nakon prozivke u svlačionici i nakon što je trener Petravić otišao s igračima na pomoćno igralište stadiona Cibalije odraditi prvi trening, zamolili smo sportskog direktora kluba Dražena Pernara da nam kaže nekoliko riječi o kadru igrača s kojima Petravić počinje pripreme.
- Za sada je od prinova u svlačionici samo Mario Kiš, a od naših igrača koji su se trebali odazvati na prozivku jedino nije došao Ivan Jakov Džoni. Razloge nedolaska ne znam. Po običaju pripremama smo priključili nekoliko naših mladih darovitih igrača. Osim trećeg vratara Jozinovića, koji već od ranije radi sa seniorima, tu smo priključili dvojicu kadeta Ivana Božića i Tomislava Turčina te juniore Mateja Ivanovića i Mateja Baotića.

Osim njih na prozivci su bila i trojica igrača koji će se pokušati nametnuti treneru Petraviću. Riječ je o dvojici igrača, jedan iz Premijer lige BiH i jedan iz 3. HNL, čija nam imena nisu otkrili, vjerojatno kako im ne bi klubovi odakle su došli stvarali probleme. Stigao je Josip Mitrović iz Jankovaca, kojeg struka Cibalije želi isprobati u pripremnom razdoblju. Sada je očito kako u uvodnim treninzima Petravić neće imati u sastavu ni jedno pojačanje, ali Pernar se nada kako će do ponedjeljka biti to pitanje riješeno.

- U ponedjeljak počinju prave pripreme i ja se nadam kako ćemo do tada s dnevnog reda skinuti pojačanje na mjestu stopera. Pregovaramo s nekoliko njih. Ne ide to tako lako i brzo kako bismo mi to htjeli, ali mislim kako ćemo do nedjelje to pitanje riješiti. Isto tako nadam se kako ćemo do tada riješiti i pitanje jednog napadača. Pregovaramo s dvojicom i u završnoj smo fazi pregovora, rekao je Pernar.

Osim subotnje međusobne utakmice, prema planu priprema predviđeno je već u sljedeću srijedu odigravanje prve prijateljske utakmice koju će odigrati u Pečuhu protiv istoimenog kluba, a tri dana kasnije i protiv HNK Orašje (BiH).

Preuzeto s glas-slavonije.hr