Srijeda, 15.01.2014.


Niko uči od Kloppa: Nemojte me tražiti da kažem da će Hrvatska igrati kao Borussija

- Bayern mi je praktički “ispred kuće” u Münchenu, pa k njima mogu uvijek. Odlučili smo se za Borussiju, da vidimo malo i kako oni rade. Znate kako se kaže, cijeli život se školuješ, a od viška glava ne boli - kaže izbornik Kovač.

Izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač želio je cijelu operaciju doškolovanja u Španjolskoj izvesti u tajnosti, no provalili su ga brojni njemački novinari.

- Ipak se tu, osim Borussije, pripremaju i Hoffenheim, Bochum, mlade njemačke reprezentacije... pa brat i ja nismo mogli proći nezapaženo. Ljudi nas ipak poznaju - javio se Niko telefonom jučer iz Španjolske.

Brazil - Hrvatska: 1,26 4,75 7,00 (LIVE)


U sklopu osmodnevnoga boravka na Pirenejima pogledao je i utakmicu Elche - Sevilla, no nije se vidio s Ivanom Rakitićem.

- Utakmica je bila prekasno, pa smo se Robert i ja željeli što prije vratiti u La Mangu. Razgovarao sam telefonski s Ivanom. Ne o njegovu transferu. Nisam mu o tome želio davati nikakve savjete, on najbolje znati što je dobro za njega. U Sevilli je postao vođa momčadi, kapetan, doživljava punu zrelost, igra sjajno. I znam da će, što god odlučio u vezi s transferom, to biti dobra odluka - dodaje Niko, koji se ovoga puta nije odlučio na izlet u Madrid i sastanak s Lukom Modrićem.

- Realove utakmice stalno imamo priliku pratiti na televiziji, dok Sevillu ipak rjeđe gledamo pa smo zato išli vidjeti Raketu uživo.

Kako je pala odluka o školovanju baš kod Kloppa? Niste li bliži Guardioli i Bayernu?

- Bayern mi je praktički “ispred kuće” u Münchenu, pa k njima mogu uvijek. Odlučili smo se za Borussiju, da vidimo malo i kako oni rade. Znate kako se kaže, cijeli život se školuješ, a od viška glava ne boli. Ovo je svakako zanimljivo iskustvo. Nemojte me samo tražiti da kažem da će Hrvatska igrati poput Borussije, ha, ha... Reći ću samo da se od Kloppa može puno toga naučiti - kazao je Niko.

Ovo mu je bio prvi izlet u dvorište slavnoga Nijemca, a tijekom karijere upijao je metode Dauma, Trapattonija, Hitzfelda, posjećivao je treninge Louisa van Gaala u Bayernu...

Niko kaže kako je odabrao skaute za praćenje Brazila, Meksika i Kameruna, koje treba odobriti predsjednik Šuker, dok osim Švicarske nije potvrđen nijedan sparing-partner uoči Svjetskoga prvenstva.

Preuzeto sa vecernji.hr