Četvrtak, 09.01.2014.


Marca: Modrić - zaposlenik mjeseca

Novo je priznanje hrvatskom nogometašu Luki Modriću odala španjolska Marca, objavivši članak pun hvalospjeva na njegov račun...

''Modrićeva važnost u Real Madridu i dalje raste. Hrvat je jedan od igrača koji najredovitije igra ove sezone. Kad je došao u klub, trener Carlo Ancelotti je najavio da balkanskom igraču nitko ne bi trebao stajati na putu, a to se sada pokazuje točnim. Modrićeva popularnost proizlazi iz načina na koji se ponaša, na terenu i izvan njega'', stoji u uvodu članka pod naslovom ''Modrić: zaposlenik mjeseca''.

Espanyol - Real Madrid: 8,40 4,95 1,31 (LIVE)


''Luka je u Realu godinu i pol i nikad nije stvorio problem ili pokazao bilo kakav znak negativnog stava. Niti onda kada se borio za mjesto u momčadi kod Josea Mourinha, niti onda kada je završio na klupi, kao protiv Atletica, niti bilo kakvim neprimjerenim izjavama... Otkad je došao, nije imao niti bilo kakvu značajnu ozljedu, a uz to, vodi primjeren život i profesionalno i privatno, sa suprugom i dvoje djece'', navodi se dalje u tekstu.

Autor u nastavku dodaje da Modrić nikad ne izbjegava odgovornost na terenu, odnosno da se nikada ne skriva.

''Kad je uključen u akciju, momčad igra bolje. Ancelotti to zna, ali nije zadovoljan dobrim Modrićem jer želi još više od njega, pa zato i kaže: - Luka može još napredovati jer ima puno talenta. Trenerski stožer Reala je i dalje opsjednut ravnotežom, a Modrić cijelo vrijeme donosi tu ravnotežu svojom tranzicijom iz napada u obranu. Protiv Celte je bio besprijekoran u obrani, zaustavio je potencijalno opasan pritisak gostiju u završnici utakmice. Demonstrirao je koncentraciju i fizičke sposobnosti, a upravo to Ancelotti želi od svojih veznjaka'', piše Marca i zaključuje:

''Modrić je prema broju odigranih minuta (1647) peti u sastavu Reala, iza Pepea (2080), Ronalda (1943), Benzeme (1859) i Ramosa (1834). U početnoj je postavi bio u 18 od 26 ovosezonskih utakmica.''