Četvrtak, 09.01.2014.


"Hajduk posluje pozitivno, ali Grad nema odakle naplatiti 30 posto od prihoda kluba"

Ivo Baldasar prokomentirao je stanje u Hajduku i neisplaćivanje plaća igračima i zaposlenicima kluba. Kaže da se nema namjeru miješati u rad Uprave dok ne istekne rok od godinu dana, koliko su dobili da izvuku klub iz problema ili dok im se oni sami ne obrate za pomoć.

- Problem u Hajduku je isti kao što je i bio. Uprava i dalje tvrdi da smanjuju gubitke i da operativno pozitivno rade. Veliki im je problem nelikvidnost zbog koje nisu mogli isplatiti plaće, ali poslovanje je i dalje pozitivno. Pričekat ćemo još da vidimo rezultate drugog mjeseca, pa ćemo onda vidjeti gdje stojimo. Dao sam im obećanje da ću im godinu dana dati pravo da budu na miru, da rade kako su radili i kako misle da treba, a taj rok istječe tek u deseti mjesec. Ako se situacija dramatično pogorša onda ćemo ponovno sjesti i razgovarati. Od tog su roka prošla tek četiri mjeseca, ne bi bilo fer da im već sada skačem za vrat - smatra Baldasar.

Tvrdi da ga Uprava redovito pismeno i usmeno obavještava o stanju u klubu te da su optimistični i uvjereni da će s predloženim programom uspjeti izvući klub iz problema. Od Hajduka, dodao je, Grad ne uspijeva naplatiti 30 posto prihoda.

- Pozvali smo ih na plaćanje 30 posto prihoda, ali se nemamo od čega naplatiti. Pustimo ih još malo. Nisam se miješao u rad Uprave i neću se miješati u rad Uprave sve dok oni sami ne kažu da više ovako ne mogu. Mi smo sve probleme vezane za Hajduk iznijeli na Gradskom vijeću, sve se zna, neka Uprava sama odluči što će napraviti - zaključio je gradonačelnik Splita.

Preuzeto sa Dalmacija news.com