Četvrtak, 09.01.2014.


Baldasar poručio Šukeru: HNS nije zagrebački nego hrvatski!

Šuker je nekorektan, a HNS se tako ponaša godinama. Iz HNS-a se nisu udostojili ni odgovoriti na našu ponudu o gradnji kampa u Baškom Polju, kaže Ivo Baldasar.

Tijekom redovitog tjednog sastanka s novinarima, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar osvrnuo se na najave predsjednika HNS-a Davora Šukera o kandidaturi Zagreba za Euro 2020. te gradnje kampa i nacionalnog stadiona u glavnom gradu Hrvatske.

- Šukerova izjava je krajnje nekorektna. HNS bi trebao biti hrvatski, a ne zagrebački nogometni savez i morao bi raditi i razmišljati tako - rekao je Baldasar i podsjetio kako su Ministarstvo sporta i Vlada RH skloniji varijanti da se za Euro 2020. kandidira Split kao sportski grad s neusporedivo boljom klimom te neusporedivo jeftinijim projektom obnove postojećeg stadiona.

- Poslat ću dopis Ministarstvu sporta i zamolit ću ih za pomoć te ću im predložiti da se Split direktno kandidira za Euro mimo HNS-a. Pa neka onda kažu da su oni protiv Splita - kazao je splitski gradonačelnik.

Baldasar se osvrnuo i na najavu kako bi HNS rado u svibnju u Splitu odigrao generalnu probu uoči SP-a s nekom afričkom reprezentacijom. Bilo je prijedloga da se odbije ta utakmica, no gradonačelnik Splita je protiv toga.

- Mi smo dio Hrvatske i neka dođu i igraju na Poljudu, premda moram priznati da nas još nije nitko kontaktirao. Nisam za nekakve zabrane jer ćemo onda biti isti kao oni, a to nikako ne želimo. Žalosno je što s njima nema nikakve komunikacije, što sve odlučuju sami. Uostalom, nije Split jedini, mogla se i Rijeka kandidirati, ali i bilo koji drugi grad.

Najava gradnje reprezentativnog kampa na Sveticama također je, po Baldasaru, donesena naprečac.

- Nisu to odigrali korektno, naša županija je ponudila 70.000 m2 za gradnju kampa u Baškom Polju, no iz HNS-a se nisu udostojili ni odgovoriti na tu ponudu. Da se razumijemo odmah, nemam ništa protiv Zagreba, nije u pitanju Zagreb, nego HNS. Oni se dugi niz godina tako ponašaju i prema Hajduku, a ovo je samo nastavak - kazao je Baldasar i dodao kako bi dobivanje organizacije Eura 2020. godine spasilo Poljud jer bi ga za 10 milijuna eura kompletno obnovili i uredili.

Preuzeto sa 24sata.hr