Četvrtak, 09.01.2014.


Jovanović: Poljud ima najbolje uvjete da bude domaćin Eura

HNS može vlastitim sredstvima i sredstvima sponzora izgraditi nacionalni stadion. I dalje smatramo da je Split najbolje riješenje, podržao je Baldasara ministar sporta.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta nakon sjednice Vlade stao je na stranu gradonačelnika Splita Ive Baldasara zauzevši se da Split bude nacionalni stadion i dobije za to pripadajuću infrastrukturu. Shodno tome smatra da bi stadion na Poljudu trebao biti grad-domaćin Europskog prvenstva 2020. godine.

- I prije sam rekao da Split ima najbolje uvjete da se uz najmanje novaca napravi da postane jedan od gradova-domaćina Europskog nogometnog prvenstva. Vlasnik stadiona je Hrvatski nogometni savez, koji bi trebao financirati i njegovu obnovu, jer ako se gradi nacionalni stadion po pravilima FIFA-e, vlasnik je HNS, ne grad Split ili Zagreb, ako je riječ o Maksimiru. Mi više ne mislimo financirati sportske objekte koji će opteretiti proračun hrvatskih građana - rekao je ministar Jovanović, koji smatra da bi trošak trebao pokriti HNS:

- Oni mogu vlastitim sredstvima i sredstvima sponzora izgraditi nacionalni stadion. I dalje smatramo da je Split najbolje riješenje.

Preuzeto sa 24sata.hr