Četvrtak, 09.01.2014.


Odbio PAOK jer želi u Bursu: Važem ponude, oprezan sam

Ne moram se žuriti, ima vremena, prijelazni rok traje. Želim se dobro pripremiti i odvagnuti jer ipak je u pitanju moja karijera. Moram biti oprezan, kaže Sammir.

Turski Bursaspor nudi Sammiru 1,8 milijuna eura na godinu. Ako prihvati ponudu, igrat će za trostruko veću plaću nego što ju je imao u Dinamu.

- Još važem ponude, bilo je nekih koje sam odbio - javio nam se Sammir iz Brazila.

Jedna od tih odbijenica bila je PAOK-u. Grci su mu nudili 1,2 milijuna eura na godinu, no Sammir je to glatko odbio.

- Ne moram se žuriti, ima vremena, prijelazni rok traje. Želim se dobro pripremiti i odvagnuti jer ipak je u pitanju moja karijera. Moram biti oprezan - kaže Sammir.

U Dinamu bi bili najsretniji da Sammir prihvati jednu od ponuda i već u siječnju pronađe novi klub. U tom slučaju Dinamo bi dobio odštetu. Ode li Sammir na ljeto, kad mu istekne ugovor, klub će ostati bez ijedne kune.

- Imao je dvije sjajne ponude. Jedan klub nudio mu je milijun eura po sezoni, tu bismo i mi dobili odštetu, no nije htio ići. Ne znamo kamo će - kaže Zoran Mamić.

Brazilac ne želi u Grčku, a ozbiljno se “zagrijao” za turski Bursaspor. Osim novca, razlozi su njemački trener Christoph Daum te vrlo dobra momčad, sastavljena od Freya, Belluschija, Tuncaya, Kazim-Richardsa... koju je njemački trener složio.

Dauma ne zanima što se Sammirovo ime često znalo pojavljivati i u kontekstu izvan terena. Uostalom, i njegovo je, i to u puno lošijem svjetlu. Nijemca su optužili za uzimanje kokaina. Najprije je demantirao konzumaciju objasnivši da uzorak kose nije bio njegov. No suočivši se sa zatvorskom kaznom, priznao je.

Sammira vidi kao veliko pojačanje, a i Brazilac vjeruje Daumu, koji je tursko prvenstvo s Fenerbahčeom osvojio dvije godine zaredom, 2004. i 2005. godine.

Preuzeto sa 24sata.hr