Četvrtak, 09.01.2014.


Hoeneß: Bayern treba i Lewandowskog i Mandžukića

Transfer Roberta Lewandowskog iz Borussije Dortmund u Bayern koji će se odigrati sljedećeg ljeta i dalje tema broj 1 u sportskim rubrikama njemačkih medija...

Lewandowski će u redovima aktualnog njemačkog i europskog nogometnog prvaka činiti konkurenciju hrvatskom reprezentativcu Mariju Mandžukiću, a postavlja se pitanje kojeg će napadača preferirati Pep Guardiola u svojoj formaciji s jednom špicom.

Odgovor na to pitanje pokušao je dati i Dieter Hoeneß (61), peterostruki osvajač naslova njemačkog prvaka s minhenskim Bayernom, u razgovoru za Focus.

* Nakon transfera Lewandowskog kako će u Borussiji kompenzirati tako veliki gubitak?

- Dortmund je dokazao da ima dobru politiku transfera. Lewandowskog je uistinu teško nadomjestiti u igri jedan na jedan jer spada među najbolje igrače svijeta na toj poziciji. Ali, siguran sam da će pronaći rješenje. Bayern se tim transferom još više pojačao – rekao je Hoeneß.

* U kojim segmentima igre Lewandowski ima prednost, a u čemu je bolji Mandžukić?

- Lewandowski je kompletniji igrač i može fantastično distribuirati lopte. Mandžukić je klasična devetka, snažan je u kaznenom prostoru. I naravno, sjajan je u presingu na suparnika i u tome je savršeni napadač.

* Kakvu hijerarhiju očekujete sljedećeg ljeta?

- Tko će igrati, odlučit će Pep. A za to mora imati obojicu na treningu. Lewandowski će u startu očito imati prednost i to je jasno, ali potrebni su vam vrhunski napadači za najveća natjecanja. Pitanje je kako će reagirati Mandžukić. Mogu zamisliti čak i da igraju zajedno. Lewandowski bi mogao igrati malo povučenije na poziciji desetke. Mislim da će Bayern definitivno trebati obojicu.