Srijeda, 15.01.2014.


Horvatov novi početak s riječkim pomorcima

Krećemo opet ispočetka, s puno novih igrača, što nosi određeno opterećenje. Imamo manjak iskustva, ali dobivamo jedan novi zanos, što je također jako važno – kaže Alen Horvat.

Danas i službeno počinje drugi dio operacije spašavanja kostrenskog »Pomorca«. Ključnu ulogu u toj nezahvalnoj misiji na sebe je preuzela »Rijeka« na čijoj »Azurnoj obali« danas ujutro i počinju pripreme »pomoraca«.

Nakon što je Ranko Buketa, glavna spona Žuknice i Kantride, obavio glavninu logističkog posla, na scenu stupaju igrači Alena Horvata. No, kao i na startu prvenstva u sasvim drugačijim okolnostima, s bitno redizajniranim sastavom. Klub se zbog financijskih problema bio prisiljen zahvaliti petorici igrača, a upravo toliko »Rijekinih« juniora dobit će svoju prvu šansu u ozbiljnijem, seniorskom nogometu.

– Sve to je jedan novi izazov, a ja sam na to već navikao – kaže trener Alen Horvat. – Krećemo opet ispočetka, s puno novih igrača što nosi određeno opterećenje. Imamo manjak iskustva, ali dobivamo jedan novi zanos i polet što je također jako važno. Praktički sada smo druga ekipa »Rijeke«. Moji zahtjevi ostaju isti, a cilj je da jednog dana svi ti dečki budu konkurentni u seniorskom nogometu. Naravno, bitan je i rezultat. To je tako. Moje je mišljenje da se mladi igrač niti ne može iznjedriti ako usporedo ta ekipa nema nekakav rezultat.

Ekstra mladi

Horvat je u situaciji da mu »iskusnike« predstavljaju dojučerašnji seniorski poletarci, Polić, Collins, Grujević, Muminović... Labudović je zadržan kao igrač od kojeg se očekuje da bude posebna podrška mladima, no on će već u startu zbog odrađivanja kazne morati propustiti još tri utakmice.

– Izgubili smo pet iskusnijih igrača, a dobili pet juniora. Čuturilo i Pejanović su ozlijeđeni, tako da očekujem 17 igrača na startu priprema. Ekstra smo mlada momčad i trebat će puno truda i igrača i struke. Drugi dio prvenstva uvijek je zahtjevniji jer nitko ne želi ispasti. Svi se pojačavaju i čeka nas zahtjevno proljeće – dodaje Horvat.

»Prešaltavanje«

Prvi od ukupno osam testova više riječkim, nego kostrenskim »pomorcima«, predstavljat će već skorašnji prijateljski ogled sa »Slaven Belupom«.

– U specifičnoj smo situaciji, novi igrači imaju kvalitetu, ali nemaju iskustvo. Na dobrom su putu što pokazuju njihove igre u omladinskoj ligi gdje su jesenski prvaci. No, odmah će osjetiti bitne razlike, moraju se odmah »prešaltati« na drugačiji nogomet i način razmišljanja. Osobno imam povjerenja u sve te dečke i napravit ću sve da kao trener kojeg je angažirala »Rijeka« stvorimo od njih što kvalitetnije igrače – tvrdi šef struke »Pomorca« kojemu nije bilo lako u zimskoj stanci slušati i čitati sve što se događa oko »Pomorca«. A ništa lakše neće mu zasigurno biti niti u nastavku prvenstva s obzirom na strukturu momčadi u kojoj jedni redovito dobivaju plaće, a prema drugima postoje još dobri zaostaci iz stare godine.

– Vjerujem da će se zaostaci brzo riješiti i da će sada postojati dobar balans u momčadi po tom pitanju. Moja je nadležnost travnjak, ali želim zadovoljne igrače. Očekujem sve na koje se računa da se pojave na prozivci kao i ljude koji vode klub. Svakom igraču moj je telefon otvoren od 0-24 za razgovor. Moje informacije govore da neće biti problema i jedva čekam da počnemo s treninzima – zaključuje Horvat.

Preuzeto sa novilist.hr