Srijeda, 15.01.2014.


FIFA objavila popis nominiranih sudaca za SP 2014

Turski nogometni sudac Cüneyt Çakir i Nijemac Felix Brych samo su dvojica od 25 sudaca koji su stavljeni na uži popis kandidata od strane FIFA-e da dijele pravdu na utakmicama Svjetskog prvenstva u Brazilu...

Spomenuta dvojica su izdvojena jer su u 2013. godini, svaki po jednom, gadno pogriješili u utakmicama Lige prvaka, odnosno njemačke Bundeslige.

Çakir je, podsjetimo, sudio četvrtfinalni ogled Lige prvaka između Manchester Uniteda i Real Madrida, u kojem je ipak prestrogo isključio Nanija zbog prekršaja na Alvaru Arbeloi. Real je nakon toga preokrenuo rezultat i izborio polufinale Lige prvaka. UEFA turskom sucu do kraja sezone nije više dodijelila suđenje nijednog ogleda, no FIFA ga je ove srijede uvrstila na uži popis sudaca koji bi mogao biti dio SP.

Brych je pak ostao zapamćen po fantomskom pogotku koji je dosudio u njemačkoj Bundesligi. Napadač Bayerna Stefan Kieβling zatresao je glavom vanjski dio mreže Hoffenheimova gola, no lopta je kroz rupu ipak završila unutar vratiju. Byrch je nakon toga pokazao na centar, a rezultat je u tom trenutku bio 2-0 za Bayer.

Ostali nominirani suci (važniji)

Europa: Howard Webb, Bjorn Kuipers, Jonas Eriksson, Milorad Mazić, Pedro Proenca, Nicola Rizzoli i Carlos Velasco Carballo.

Azija: Ravshan Irmatov, Yuichi Nishimura, Nawaf Skukralla i Benjamin Williams

Afrika: Noumandiez Doue, Bakary Gassama i Djamel Haimoudi.

Sjeverna i Srednja Amerika: Joel Aguilar Chicas, Mark Geiger and Marco Rodriguez Moreno.

Oceanija: Peter O'Leary