Petak, 10.01.2014.


Grad Šibenik postat će većinski vlasnik NK ‘Šibenika’

Na adresu nogometnog trećeligaša sa Šubićevca konačno je stigla dugo očekivana vijest s Markova trga. Naime, sukladno odluci Vlade, Ministarstvo financija je supotpisalo ugovor s gradom Šibenikom, kojim Linićevo ministarstvo prenosi svoja potraživanja u korist grada Šibenika...

Riječ je o 58,4 milijuna kuna koje je HNK Šibenik dužan državi, mahom poreznog duga.

– Na taj način ostvarena je pretpostavka da grad Šibenik postane većinski vlasnik budućeg športskog dioničkog društva Šibenik. Također, sada su stvoreni uvjeti da nastavimo s procesom preoblikovanja kluba. Najvažnije od svega je da razjasnimo kako Grad ne preuzima obvezu nikakvog plaćanja duga nogometnog kluba – rekao je Goran Pauk, predsjednik Šibenika.

Naime, još uvijek traje peti upisni krug dionica, a cilj je doći do šest milijuna kuna temeljnog kapitala. Osim grada Šibenika koji je deponirao milijun kuna, pojedini igrači, treneri i članovi radne zajednice pretvorili su dio svog duga u dionice kluba.

Međutim, kako sada stvari stoje, to neće biti dovoljno za ispunjenje svih šest milijuna kuna. Dakle, ponovno će na potezu biti grad Šibenik koji će morati već u petom krugu dio od svojih 58 milijuna kuna potraživanja pretvoriti u dionice kluba.

Teško je precizirati, ali vjerojatno će se raditi o svoti između 1,5 i dva milijuna kuna. Nakon toga, Grad kao većinski vlasnik će s ostalim dioničarima sazvati skupštinu koja će imenovati upravljačka tijela novog športskog dioničkog društva.

– Rekao bih da smo ušli u finiš procesa preoblikovanja i da će rasplet te priče uslijediti vrlo brzo. Najvažnije je da se formira novo športsko dioničko društvo Šibenik, što će nam omogućiti da dobijemo novi račun. Tada ćemo moći upravljati i novcem koji je Hajduk kao dug za Antu Rukavinu deponirao na račun jednog javnog bilježnika. Taj novac je od presudne važnosti kako bismo poplaćali sve svoje dugove. Poslije toga otvoreno idemo na plasman u Drugu ligu – zaključio je Pauk.

Preuzeto sa slobodnadalmacija.hr