Petak, 10.01.2014.


To iskustvo će me zauvijek pratiti, ali nakon njega se probudila moja karijera

Moje misli su usmjerene na Sevillu. Imam odgovornost kao kapetan pa o transferu uopće ne razmišljam, rekao je Rakitić...

Ivan Rakitić ove sezone igra sjajno u dresu Seville, u 16 nastupa je zabio osam golova, te je jedan od glavnih razloga odličnog plasmana svoje momčadi u Primeri. Za njega su interes pokazali mnogi europski velikani, ali Raketa ne razmišlja o odlasku.

Elche - Sevilla: 3,25 3,25 2,09 (LIVE)


- Moje misli su usmjerene na Sevillu. Imam odgovornost kao kapetan pa o transferu uopće ne razmišljam - rekao je hrvatski veznjak u razgovoru za FourFourTwo.

Raketa je istaknuo kako je prekretnica u njegovoj karijeri bio promašaj protiv Španjolske na Europskom prvenstvu 2012. godine kada je njegov udarac glavom iz blizine obranio Iker Casillas.

Brazil - Hrvatska: 1,26 4,75 7,00 (LIVE)


- To iskustvo će me zauvijek pratiti. Promašio sam, kao i mnogo puta prije. Ali pogreške moraš napraviti ako želiš biti bolji. Taj promašaj mi je pomogao da postanem igrač kakav sam sada, jer nakon toga iz nekog razloga moja se karijera probudila - rekao je Rakitić.

U razgovoru za ugledni magazin hrvatski veznjka se osvrnuo i na razdoblje kada je birao između Hrvatske i Švicarske. Odlučio se za Kockaste, a onda su uslijedile prijetnje smrću.

- Dvaput su me zvali iz Švicarskog nogometnog saveza, ali oba puta sam odlučio pričekati jer mi je trebalo vremena da razmislim. I pregovori s Hrvatskim nogometnim savezom su potrajali dok nisam konačno otklonio sve dvojbe.

Preuzeto s vecernji.hr