Petak, 10.01.2014.


Joe mi je rekao da ide do kraja sa žalbom, neće ga to omesti

Joe se dobro osjeća, bio je kod obitelji u Australiji i Kanadi, prošao je pola svijeta i spreman je na pripreme. Rekao mi je da ide do kraja sa žalbom, otkriva Jerko Leko...

Joe Šimunić nakon drastične kazne Fife od 10 utakmica zbog "pronacističkog skandiranja" nakon utakmice protiv Islanda angažirao je uglednog odvjetnika Davora Prtenjaču koji priprema žalbu na kaznu Međunarodne nogometne organizacije.

- Nećemo tražiti smanjenje kazne nego ukidanje - rekao je Prtenjača.

Brazil - Hrvatska: 1,26 4,75 7,00 (LIVE)


Šimunićev cimer Jerko Leko rekao je kako je kratko pričao sa stoperom Dinama koji se priključio modrima u četvrtak. Dinamo je otišao na prvi dio priprema u Međugorje, a Leko je uvjeren kako Fifina kazna neće omesti Šimunića.

- Rekao mi je da je pokrenuo žalbu i da ide do kraja s tim. Dobro se osjeća, bio je kod obitelji u Australiji i Kanadi, prošao je pola svijeta i spreman je na pripreme. Mislim da ga kazna neće omesti. Vidjet ćemo što će biti - rekao je Jerko Leko.

Šimunić je nakon uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija protiv Islanda na Maksimiru uzeo mikrofon i skandirao: "Za dom!", na što su tribine odgovorile: "Spremni!".

Pravdao se kako ga je vodila ljubav prema narodu i domovini te da nije nikoga htio uvrijediti niti poticati na mržnju.

Tako nije mislio DORH koji je kaznio Šimunića maksimalnom kaznom od 25.000 kuna po članku 39. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Nažalost, tako nije mislila ni Fifa koja je, ako ne prođe Šimunićeva žalba, vjerojatno umirovila hrvatskog stopera.

Preuzeto sa 24sata.hr