Petak, 10.01.2014.


Kupite Fernandesa! Da rekordnu odštetu više ne drži Lokomotiva...

Nije precizirao, ali nagađa se da bi Dinamo za čileanskog reprezentativca trebao platiti Bayeru 2,5 milijuna eura.

Želimo otkupiti Juniora Fernandesa, a uspijemo li, postat će najskuplje pojačanje u Dinamovoj povijesti – iznenađujuće je otvoreno rekao Zoran Mamić na prvom ovogodišnjem okupljanju Dinamove momčadi.

Nije precizirao, ali nagađa se da bi Dinamo za čileanskog reprezentativca (izbornik Jorge Sampaoli jučer je rekao da će pri obilasku reprezentativaca u Europi tijekom veljače posljednji posjet biti Zagrebu i Fernandesu) trebao platiti Bayeru 2,5 milijuna eura.

I neka, treba ga kupiti! Ne samo zato što je dobar igrač nego i zato da više ne stoji da je najveća odšteta koju je Dinamo u povijesti platio bila – Lokomotivi. Barem u novijoj povijesti, otkako je došao euro i cijene podivljale. Iz prijašnjih vremena većim se smatra dolazak Roberta Prosinečkog 2007., preračunava se da je maksimirski klub Sevilli platio današnjih 2,5 milijuna eura.

Fernandes bi trebao postati 18. igrač za kojeg je Dinamo platio milijun eura ili više. Osim što je nakaradno na toj listi vidjeti trojicu igrača Lokomotive (Brozović 2,4 milijuna, Puljić i Atta po 1,2 milijuna eura), rijetka od milijunskih pojačanja opravdala su uloženo. Samo za Vidu (1,3 milijuna Bayeru), Sammira (1,4 milijuna Atleticu Paranaensesu), Mandžukića (1,5 milijuna Zagrebu), Vrdoljaka (milijun eura Zagrebu) i Olića (milijun eura Zagrebu) može se reći da nisu podbacili, a samo su četvorica kasnije skuplje prodana: Mandžukić Wolfsburgu za sedam milijuna eura, Vida Dinamu (K) i Olić u CSKA za pet mil., a Vrdoljak Legiji za 1,5 milijuna eura.

Iako od 17 milijunskih pojačanja osmorica nisu Hrvati, a četvorica su kupljena iz Južne Amerike, klub nije zaradio ni na kome od stranaca. Eto, možda Sammir postane prvi...

Preuzeto sa vecernji.hr