Utorak, 07.01.2014.


Sammer: Mandžukić mora prihvatiti konkurenciju

Sportski direktor Bayerna Matthias Sammer poručio je hrvatskom nogometašu Mariju Mandžukiću da mora prihvatiti konkurenciju u liku Roberta Lewandowskog koji će od ljeta biti član bavarskog kluba...

Bayern je s aktualnim napadačem Borussije Dortmund potpisao petogodišnji ugovor i tako dodatno osnažio vlastitu momčad i oslabio najvećeg suparnika. Mnogi se stručnjaci slažu da europskom prvaku nije bio potreban novi napadač budući da je Mandžukić u odličnoj formi, a osim toga, trener Pep Guardiola nerijetko igra bez ijednog klasičnog napadača. No, Sammer tvrdi da je to ulaganje za budućnost.

- Mario ostaje naš ključni igrač. No, mora prihvatiti, kao i ostatak momčadi, da će uvijek imati žestoku konkurenciju za svoju poziciju - rekao je Sammer u intervjuu za Bild i dodao:

- Bayern si ne može priuštiti da bude spokojan, da sjedi prekriženih ruku i bude zadovoljan trenutnom momčadi. Ne možemo čekati da se stvari s vremenom raspadnu, pa da onda idemo u paničnu kupovinu. Naša je politika transfera stabilna i održiva. Zašto bi bilo loše to što dovodimo igrače iz drugih bundesligaških klubova? Ljudi bi nam trebali pokazati poštovanje i priznati posao koji radimo.