Utorak, 07.01.2014.


Ćiro odbio Solin: "Samo Božje podneblje nije bilo dovoljno"

Trener svih trenera ipak je odbio ponudu drugoligaša Solina da sjedne na njihovu klupu. Još jučer činilo se da je dogovor Ćire sa Solinom jako blizu realizacije.

Spektakl je trajao svega 24 sata, Ćiro je ogrnut bijelim šalom otišao iz grada praćen tužnim pogledima 100-tinjak okupljenih navijača Solina koji su se nadali da bi 'trener svih trenera' mogao preuzeti njihov klub.

- Iskreno nam je žao što nije postao trener Solina, ali oduševljeni smo i počašćeni što je velikan hrvatskog nogometa uopće iskazao interes da nam pomogne i što se odazvao na naš poziv - kazao je predsjednik drugoligaša Joško Delale.

Ćiro Blažević također je žalio što nije stigao, a glavna prepreka bili su uvjeti.

- Imaju samo jedan nogometni teren, nema mogućnosti treniranja bilo gdje drugdje, niti mogućnosti da se organiziraju pripreme. Oni su toga svjesni, a to je neophodan detalj i preduvjet da bi se napravilo bilo što. Kad se tome doda i da igrački kadar nije odgovarajući, jasno je da im nisam puno mogao pomoći. Jutros me nazvao prijatelj i rekao mi da otvorim prozor hotelske sobe, a kad sam ga otvorio imao sam što i vidjeti. Sunčan i lijep dan u siječnju, ovo je doista podneblje koje je Bog privilegirao, ali to nažalost nije dovoljno - izjavio je Ćiro, a na pitanje može li to biti doviđenja, a ne zbogom kratko je dobacio:

- Sine moj rekao bih ja vama doviđenja, ali se sjetim koliko imam godina pa u ništa nisam siguran. Ovi prekrasni ljudi pozvali su me na sedam dana s obitelji, a s obzirom na to da mi je Bog podario da sa sobom nosim sreću, doći ću kad im to bude najpotrebnije, da im donesem sreću - zaključio je Ćiro.

Preuzeto sa 24sata.hr