Srijeda, 08.01.2014.


Igračima koje želimo na posudbu, NK Osijek je ipak zadnja opcija

Predsjednik NK Osijek Zdravko Josić jučer se obratio okupljenim igračima uoči priprema za drugi dio sezone. Čelni čovjek kluba nije imao “materijala” za velike riječi i obećanja, poznato je da osječki prvoligaš “grca” u problemima i da takva situacija nije od jučer.

Tako je jedino mogao igrače pozvrati na strpljenje, ali i pokušati ih motivirati prije presudnih utakmica u borbi za ostanak u ligi.

- Poznato je da se NK Osijek s ovim problemima bori već 30-ak godina. Eto, sada počinjemo još jednu neizvjesnu polusezonu, ali mislimo da ćemo naći snage, i igrači na terenu i mi u Upravi da se izdignemo iz tih problema. Vjerujem da ćemo ostati u ligi i da ćemo riješiti financijske probleme koji nas pritišću.

Iako je igrački kadar i jesenas bio “pretanak”, izgledno je da će u proljeće biti još siromašniji. Novca s drugih izvora nema i nužnost je prodaja bar jednog igrača, kako bi se poboljšala financijska situacija, u kojoj trenutno igračima kasne četiri plaće.

- NK Osijek nema, nažalost, drugi izvor financiranja osim prodaje vlastitih igrača i to je jedini način da nađemo sredstva kako bismo mogli opstati. Još nismo dobili nijednu konkretnu ponudu od europskih klubova, no zanimanja je bilo i tek u sljedećim danima očekujemo i nešto konkretnije.

Trener Ivica Kulešević, ali i navijači bijelo-plavih za drugi dio prvenstva priželjkuju nekoliko pojačanja, no Josić je još jednom istaknuo surovu realnost kluba iz Gradskog vrta.

- Pošto nemamo financijskih sredstava za kupnju igrača, tražili smo od nekih klubova pokojeg na posudbu. Načelna volja postoji, ali vidjet ćemo jer i ti bi igrači prvenstveno htjeli ići van, kako bi riješili egzistenciju, dok im je Osijek na zadnjem mjestu - zaključio je predsjednik osječkog prvoligaša pred kojim je u idućim danima teška misija pronalaženja novca nužnog za stabilizaciju kluba.

Preuzeto sa glas-slavonije.hr