Srijeda, 08.01.2014.


Smoje će u Osijeku trenirati po posebnom programu

Nogometaši Osijeka jučer su počeli s pripremama za nastavak sezone. Prvoj prozivci trenera Ivice Kuleševića jučer se u Gradskom vrtu odazvalo 28 igrača.

Nije bilo novih lica, a nedostajali su samo ozlijeđeni Perošević te Ugarković, koji je zbog odlaska u Australiju dobio dozvolu da se vrati danas.
Kulešević se odmah prihvatio posla

Igračima se prije prvog treninga obratio trener Kulešević, koji je potom i novinarima iznio što očekuje od proljetnog dijela sezone u kojem će bijelo-plavi voditi grčevitu borbu za očuvanje prvoligaškog statusa.

- Nema vremena za mnogo priče, odmah se hvatamo posla jer imamo mnogo toga za napraviti. Optimisti smo i nadamo se da ćemo svi krenuti u bolje sutra.

Bijelo-plavi u Osijeku će trenirati do 19. siječnja kada će na desetak dana otići u Istru, najvjerojatnije Novigrad. Potom će od 29. siječnja do 3. veljače raditi opet u Osijeku, a onda odlaze za Rijeku gdje ih 4. veljače čeka prvi susret četvrtfinala Kupa. Budući da već nakon četiri dana u prvenstvu gostuju u Zadru, Osječani će do tada boraviti na Jadranu. Trener Kulešević sa svojim stručnim stožerom planira odigrati pet-šest pripremnih utakmica, no tek u Istri, jer nitko od slavonskih niželigaša još nije krenuo s radom.

Ni početak priprema nije mogao proći bez zdravstvenih problema, koji su jesenas ozbiljno prorijedili osječke redove.

- Nažalost, Perošević nije došao, iako sam očekivao njegovo priključivanje. S njim imamo suprotne informacije, prema mišljenju jednih bit će zdrav, a prema mišljenju drugih uopće se neće priključiti. Ivo Smoje je na poštedi, Josip Mišić zaradio je lakšu ozljedu na malom nogometu (zadnja loža), a najveći je problem Andrej Šimunec. To je za mene bilo veliko iznenađenje kada sam doznao da ima komplikacija sa zglobom, a zbog čega ide na dodatne pretrage u Zagreb i neće nam se priključiti u ovom dijelu priprema.

Osječki je prvoligaš u pripreme krenuo bez pojačanja, prijelazni rok počinje 12. siječnja, a Kulešević je svjestan da će teško moći očekivati prinove, ponajprije zbog loše financijske situacije. No, vjeruje kako i u igračima koji su sada u kadru postoji još mnogo rezerve.

- Smatram da ova momčad može i mora bolje i to sam rekao igračima. Ovo što smo do sada odigrali nije dovoljno dobro, pojedinačno se svi moramo podići i onda neće biti problema. Bez obzira na tešku financijsku situaciju trebaju mi igrači koji su spremni ostaviti i srce i dušu, dati svoj maksimum.

Kulešević se ipak nada kako će do početka prvenstva neko novo ime stići u Gradski vrt.

Želja - Matas iz Lokomotive

- Želja mi je Matas, koji je već bio na pragu dolaska u Osijek. Odlično je počeo sezonu u dresu Lokomotive, a nakon ozljede nije se uspio izboriti za mjesto. Poznato je da su naši napadači ukupno dali samo pet pogodaka pa se ili netko od njih mora izdići, ili nam treba rasni strijelac. Imamo najbolji vratarski tandem u ligi, a primili smo čak 41 gol, što znači i da oni nisu bili na razini, ali i da obrana nije bila dobra i zato tu trebamo pojačanja. Posebice što je neizvjesna situacija sa Smojom, a Šimunec je upitan za početak prvenstva.

Iznio je Kulešević i želje za povratkom nekih igrača koji su donedavno igrali u Gradskom vrtu (Vrgoč, Pušić, Lešković...), no realno je njihov povratak ipak teško očekivati. Vjerojatnija je opcija posudbe nekog od igrača klubova iz vrha koji bi u Osijek stigli u potrazi za minutažom, jer financijski osječki prvoligaš ionako nije privlačna destinacija. Situacija bi jasnija trebala biti tijekom idućih desetak dana, a do tada će Kulešević raditi s postojećim kadrom, osim ako se i on, zbog ponekog mogućeg odlaska, ne prorijedi.

28 igrača na prozivci

Na prvom okupljanju okupilo se 28 igrača: Aleksić, Babić, B. Barišić, J. Barišić, Bralić, Dugandžić, Glavaš, Grgić, Jakovljević, Kurtović, Lukić, Lulić, Ljubojević, Malenica, Mandić, Mikulić, Mioč, J. Mišić, M. Mišić, Novaković, Pavić, Pongračić, Smoje, Šimunec, Šorša, Škorić, Vitaić, Žitnjak. Nedostajali su ozlijeđeni Perošević i Ugarković koji će se ostatku momčadi pridružiti sutra. Treneru Kuleševiću u radu s momčadi, kao i do sada, pomagat će Stjepan Vranješ, Dino Skender i Domagoj Malovan.

Preuzeto sa glas-slavonije.hr