Utorak, 07.01.2014.


Martino: Svi se osjećamo bolje zbog Messijevog povratka

Lionel Messi u srijedu bi u ogledu osmine finala Kupa kralja protiv Getafea trebao odigrati prvu utakmicu za Barcelonu od 10. studenog, kada je u srazu s Betisom zaradio ozljedu bedrenog mišića zbog koje je pauzirao dva mjeseca…

- Svi smo sretni zbog Messijevog povratka. Naročito ja, jer sada su nam svi igrači spremni za igru! Razgovarao sam s Leom i kaže mi da je spreman nastupiti protiv Getafea. Odradio je vježbanje i sada mu predstoji odigrati utakmicu. No, kada je u pitanju ozljeda, prvo je morate prebroditi fizički, a onda i mentalno – veli Barcelonin trener Gerardo Martino.

Nije se složio s novinarskom tezom kako bi s povratkom Messija mogao imati problema u sastavljanju momčadi, s obzirom na dobru formu Alexisa Sancheza i Pedra.

- Zamislite kakve onda tek probleme imaju drugi treneri koji nemaju takve igrače na raspolaganju. Svi se osjećamo bolje zbog Messijevog povratka, naprosto je raspoloženje bolje. Bili bi u puno lošijoj situaciji da očajnički čekamo na njegov povratak. Sada ga bez velikog pritiska možemo ponovno uključiti u momčad – rekao je trener Barcelone.