Utorak, 07.01.2014.


Halilhodžić bi mogao biti smijenjen s dužnosti izbornika Alžira

Bivši Dinamov trener Vahid Halilhodžić, koji od ljeta 2011. godine obnaša dužnost izbornika Alžira, mogao bi zbog neslaganja s predsjednikom Alžirskpog nogometnog saveza Mohammedom Raouraouaom biti uskoro smijenjen, pišu francuski mediji…

Halilhodžić je nedavno izjavio kako će se o eventualnom produljenju ugovora s Alžirskim nogometnim savezom, koji mu vrijedi do 30.lipnja, očitovati tek nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu idućeg ljeta, kojeg je izborio s ''pustinjskim lisicama''.

Predsjedniku saveza se to nije dopalo te je navodno zatražio od 61-godišnjeg bosanskog stručnjaka da se ranije izjasni želi li i dalje voditi alžirsku selekciju.

Njihov hladni odnos, prema svjedočenju jednog dobro upućenog alžirskog novinara, produbila su i različita stajališta oko nastupa u Brazilu. Halilhodžić smatra kako je već plasman u Brazil uspjeh, dok je Raouraoua kao cilj postavio plasman u drugi krug. Alžir će u H skupini igrati redom protiv Belgije, Južne Koreje i Rusije.

Halilhodžić uživa veliku podršku alžirskih reprezentativaca, pa bi njegov eventualni odlazak s dužnosti izbornika mogao izazvati nezadovoljstvo u selekciji.

U svakom slučaju, Halilhodžiću se već jednom dogodio otkaz na klupi selekcije koju je trebao voditi na Svjetskom prvenstvu, i to u reprezentaciji Obale Bjelokosti. Zbog eliminacije u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija 2010. godine, i to baš od Alžira, bio je smijenjen s dužnosti izbornika Obale Bjelokosti četiri mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.