Srijeda, 08.01.2014.


Valcke: SP u Katru igra se na zimu

Generalni tajnik Međunarodne nogometne federacije Jarome Valcke izjavio je kako se Svjetsko prvenstvo u Katru 2022. godine neće odigrati u lipnju ili srpnju kako je inače praksa...

U strahu od paklenog vala vrućina u Katru, Mundijal bi tako trebao biti odigran u zimskim mjesecima, barem prema njegovim riječima.

- Neće se igrati u lipnju ili srpnju. Iskreno, mislim da će se odigrati između 15. studenog i najkasnije 15. siječnja. Ako se igra između 15. studenog i kraja godine, tada je vrijeme najpovoljnije – rekao je Valcke za France Inter Radio.

- Bit će to poput toplog proljeća u Europi s prosječnim temperaturama oko 25 stupnjeva, dakle savršenim za nogomet.

U FIFA-i su se odmah oglasili povodom Valckeove izjave, priopćivši da je generalni tajnik iznio svoj osobni stav i da još nije donesena nikakva konkretna odluka o premještanju termina održavanja Mundijala, kao i da takva odluka neće biti donesena po žurnom postupku.

Valckeova izjava posve je zatekla Jima Boycea, jednog od FIFA-inih potpredsjednika koji je rekao:

- Totalno sam šokiran. To 100% dosad nije odlučeno što se tiče Izvršnog odbora. Je li Jerome iznosio svoje osobno mišljenje ili ne, ne znam, ali mogu potvrditi da o tome nije raspravljano na sastancima Izvršnog odbora i da sam jako iznenađen onime što se jutros dogodilo.