Petak, 17.01.2014.


Kovač: Lewandowski tek treba dokazati da je bolji od Mandžukića

Izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske, Niko Kovač, objasnio je njemačkim medijima da Mario Mandžukić nema namjeru prepustiti svoje mjesto u napadau Robertu Lewandowskom, koji dolazi u Bayern na koncu sezone...

Bayern je, podsjetimo, uspio dogovoriti dolazak poljskog napadač na kraju aktualne sezone i to bez odštete. Lewandowski i Mandžukić dvojica su ponajboljih napadača u njemačkoj Bundesligi, no teško da će u ijednoj utakmici zaigrati zajedno. Mnogi vjeruju da je Poljak kvalitetniji od hrvatskog reprezentativca, no s time se, naravno, ne slaže hrvatski izbornik.

- Za Marija neće biti problema ako ostane u Bayernu. On će se i dalje boriti, kao i dosada, za svoje mjesto u momčadi. Neće se predati, već će stvoriti dodatni pritisak na Lewndowskog, koji je pak bezbrižan u napadu Borussije. Robert tek treba dokazati da je bolji od Mandžukića – rekao je Kovač.

Mandžukića "škicaju" brojni europski velikani, no predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenige ne želi prodati svog vrijednog napadača, kojeg ugovor veže do ljeta 2016. godine. Štoviše, nedavno je novinarima otkrio da želi produljiti ugovor s bivšim napadačem zagrebačkog Dinama.

- Mario je jedan od najboljih napadača u Europi. On je momčadski igrač, nije egoist i naporno radi svaki dan. Ako želi svoje mjesto u udarnoj postavi, Robert će ga morati zaraditi – zaključio je Kovač.