Petak, 17.01.2014.


Niko Kovač traži još samo nekoga tko će glumiti Kamerun

Utakmica s Australcima igrat će se negdje u Brazilu i bit će posljednji test Kovačevih izabranika uoči otvaranja SP-a u Sao Paulu (12. lipnja)...

Niko Kovač treću će provjeru uoči otvaranja Svjetskog prvenstva imati 6. lipnja protiv reprezentacije Australije na još neimenovanoj destinaciji u Brazilu. Bit će to posljednji test vatrenih uoči megasraza s Brazilom u Sao Paulu (12. lipnja).

Brazil - Hrvatska: 1,26 4,75 7,00 (LIVE)


Ispit s Australcima zgodan je i sasvim prigodan u predvečerje najveće svjetske smotre. Oni su nam bili mušterije (7:0) i posljednji test uoči odlaska na SP u Francusku, a Šuker im je tom zgodom uvalio tri komada.

Kovačevo iskustvo sa Socceroosima potpuno je suprotno; i on im je zabio gol na SP-u 2006. godine u Stuttgartu (2:2), ali taj remi odveo je Hiddinkovu reprezentaciju u drugi krug.

Australci su u listopadu prošle godine, nakon katastrofa s Brazilom (0:6) i Francuskom (0:6) u prijateljskim utakmicama smijenili izbornika, Nijemca Holgera Osiecka, i postavili domaćeg čovjeka, Angea Postecogloua (48). Četvrti put idu na SP i prvi put će ih na njemu voditi australski stručnjak.

Barem dvojica s hrvatskom putovnicom

Među njegovim izabranicima bit će na SP-u u Brazilu najmanje dvojica igrača s hrvatskom putovnicom; Dario Vidošić (26) iz Siona i kapetan Crystal Palacea, bivši igrač Varteksa, 29-godišnji Mile Jedinak.

On im je drugi najvredniji igrač (2,5 milijuna eura), nakon napadača Bayera Robbieja Krusea (2,75 mil. eura).

Australci će na SP-u u Brazilu igrati s Čileom (13. srpnja), Nizozemskom (18. srpnja) i Španjolskom (23. srpnja).

Čile - Australija: 1,42 3,80 5,75 (LIVE)


Osim utakmice s Australijom, hrvatska reprezentacija ima dogovorenu i prijateljsku utakmicu sa Švicarskom, 5. ožujka u Sankt Gallenu, a traži se još jedan suparnik između Švicarske i Australije, po mogućnosti neka afrička reprezentacija koja će "glumiti" Kamerunce.

Preuzeto s vecernji.hr