Petak, 17.01.2014.


Real Madrid bacio rukavicu u lice Barci: Novi svjetski rekord 'kraljeva'!

Real Madrid mogao bi značajno podebljati svoj ionako golemi proračun koji na godišnjoj razini već sada prelazi pet stotina milijuna eura...

Prema pisanju španjolskih i američkih medija, Real Madrid blizu je lukrativnog sponzorskog ugovora s Coca-Colom, poznatom američkom kompanijom koja se bavi proizvodnjom bezalkoholnih pića, u čijem je bogatom asortimanu pod istim imenom najpoznatije gazirano piće na svijetu.

Betis - Real Madrid: 11,40 5,75 1,24 (LIVE)


Ako dođe do sporazuma, Coca- Cola bi trebala iskrcati Realu 80 milijuna eura godišnje za stavljanje svojeg imena na Realov mitski stadion Santiago Bernabeu. Real je prvi na svijetu probio granicu od 500 milijuna, a čini se da će uskoro probiti i magičnu granicu od 600 milijuna eura godišnjeg proračuna.

Coca-Cola nadjačala Microsoft
Ugovor bi trebao stupiti na snagu sa završetkom najavljene obnove Bernabeua koja će stajati Real oko 450 milijuna eura. Florentino Perez donedavno je pregovarao s Microsoftom, a Bill Gatesova kompanija navodno je ponudila Realu 50 milijuna eura godišnje, no pregovori su iznenada i bez objašnjenja prekinuti. Sada je jasan razlog, umiješala se Coca-Cola sa značajno većom ponudom.

Čini se da će uskoro i Barcelona krenuti stopama svojeg najvećeg rivala. Barca kreće u obnovu Camp Nou, a vjerojatno će doći i do sporazuma s nekom velikom svjetskom kompanijom o dodavanju sponzorskog imena stadionu.

Real i Barca ne odriču se starih imena
Prodavanje imena stadiona multinacionalnim kompanijama postala je uobičajena praksa najvećih europskih klubova. Primjerice, Arsenalov stadion nosi ime Emirates, a Bayernov Allianz Arena. Međutim, Real i Barca najvjerojatnije neće se odreći starih imena svojih zdanja, njima će samo biti dodana imena sponzora. Naravno, ako ne stigne neka ponuda koja "izuva iz cipela", što je uvijek moguće.

Preuzeto s gol.hr