Petak, 09.08.2013.


CSKA: Milan je pokazao nepoštovanje i nećemo im prodati Hondu

Predsjednik ruskog nogometnog prvaka CSKA-a iz Moskve Jevgenij Giner oštro je kritizirao Milan zbog načina na koji su pokušali dovesti njihovog japanskog veznjaka Keisukea Hondu (27)...

- Umoran sam od nagađanja o Hondi. Čekali smo da Milan shvati situaciju i zaustavi sve, ali to se nije dogodilo. Honda neće biti prodan Milanu, niti za 5 milijuna eura niti za 10 milijuna i gotova priča – rekao je Giner i tada otkrio razloge takve odluke.

- CSKA je ponekad voljan prodati igrače u Europu, ali postoje etički uvjeti pregovora. Nikada nećemo tolerirati ponašanje bez poštovanja. Primjerice, Milan je kontaktirao Hondu početkom 2013. godine kada na to nisu imali prava. Rekli smo talijanskim agentima da smo otvoreni za normalne pregovore, ali ako misle da ćemo popustiti par mjeseci prije isteka ugovora, onda se varaju.

Honda je ugovorno za CSKA vezan do prosinca ove godine, a onda može bez odštete otići na San Siro, no u Milanu ga žele već sada.

- Milan nam je 1. srpnja ponudio zamjenu igrača, Hondu za njihovu rezervu. Što mislite kakva je bila naša reakcija? Kasnije su isto Hondu pokušali dovesti na neke neuobičajene načine. Mogli smo postići dogovor da se Milan ponio pristojno. Ali pokušali su nam prijetiti i provocirati konflikt između Honde i CSKA-a.

- Honda zna što se događa i nema pitanja. Dobro se zna da je CSKA voljan poštovati želje igrača i transfer Vagnera Lovea u Kinu to dokazuje. Ali prema našem klubu se mora odnositi sa poštovanjem.