Ponedjeljak, 12.08.2013.


Tičinović asistirao Nordstrandu za briljantan gol škaricama

Morten Nordstrand, 30-godišnji napadač danskog prvoligaša Nordsjćllanda, zabio je u nedjeljnom derbiju protiv Copenhagena prekrasni gol škaricama koji svakako treba vidjeti…

U pitanju je bio ogled 4. kola danskog prvenstva. U 83. minuti, pri zaostatku 2-1, hrvatski nogometaš Mario Tičinović fino je ubacio loptu s lijeve strane. Nordstrand je izbjegao opasnost zaleđa, utrčao je u prazan prostor te je leđima okrenut golu, ''škaricama'' zakucao loptu pod gredu suparničkog vratara s nekih 7 metara udaljenosti, iskosa s desne strane.Bio je to pogodak za konačnih 2-2.

Zanimljivo da je Nordstrand od 2007. do 2012. godine bio član Copenhagena, a sada je protiv tog kluba zabio vrlo vjerojatno svoj najljepši gol u karijeri.

U pitanju je bio sudar dva zadnja danska prvaka. Nordsjćlland je prije dvije sezone osvojio svoj prvi naslov državnog prvaka u povijesti, te je prošle sezone debitirao u Ligi prvaka. Copenhagen je, pak, prošle sezone osvojio svoju 10. titulu prvaka Danske, ispred Nordsjćllanda na drugom mjestu.

Međutim, ove sezone i jedni i drugi nižu vrlo loše rezultate, pa je Nordsjćlland na predzadnjem, 11. mjestu s dva boda, dok je Copenhagen zadnji s jednim bodom, ovim kojeg je osvojio u nedjelju. Prije toga je pretrpio tri poraza.

Tako je ispalo da je Nordstrand svoju golčinu zabio ''u derbiju začelja''…