Četvrtak, 25.07.2013.


Ciriški klubovi traže financijera za Petrićev ugovor

Njegova supruga Despina, koja u Zürichu vodi vlastiti modni butik, čeka drugo dijete. Stoga nije nemoguće, piše švicarski dnevnik Tages Anzeiger, da se Mladen Petrić već ovog ljeta vrati u Švicarsku...

"Hrvatski će nogometaš odrastao u Neuenhofu očigledno karijeru završiti u Švicarskoj. Pitanje je samo kad će se vratiti", pišu Švicarci otkrivajući da se za njegove usluge bore ciriški klubovi Grasshoppers i FC Zürich, te da su oni jedine švicarske opcije 32-godišnjemu ljevonogom napadaču.

"Petrić je s Zürichom najtješnje povezan: supruga mu ondje ima modni butik, a također u najvećemu švicarskom gradu čeka porod. Najvećom se preprekom poslu čine financije: u svim klubovima čije je boje branio Petrić je bio među najplaćenijim nogometašima. Kad je, međutim, igrač takvog kalibra u pitanju, nije nemoguće naći vanjskog financijera njegova ugovora. To je ono što će klubovi iz Züricha pokušati učiniti", navodi se također u TZ-u.

- Kad jedan vrhunski igrač kao što je Mladen Petrić, ovog trenutka slobodan na tržištu, razmišlja o povratku u Švicarsku, onda ja kao trener FC Züricha itekako moram biti zainteresiran za temu - izjavio je strateg ciriškog prvoligaša Urs Meier, koji je već radio s Petrićem 1999. godine u ondašnjem drugoligašu Badenu.

- Mladen se tada, kao 18-godišnjak, tek probijao u seniorski kadar. Kao mlad igrač tada je pokazivao nevjerojatan talent. Vidjelo se da može postati veliki nogometaš - dodao je Meier zaključivši:

- U optimalnome je fizičkom stanju i siguran sam da još najmanje tri godine može igrati na vrhunskoj profesionalnoj razini.