Subota, 20.07.2013.


Anži se uključio u utrku sa Zenitom za Ćorluku

Nakon što je Zenit iskazao snažnu želju da svoju obrambenu liniju pojača hrvatskim reprezentativcem Vedranom Ćorlukom, u utrku za potpis stopera moskovskog Lokomotiva uključio se i drugi (pre)bogati ruski klub Anži iz Mahačkale...

Vedran Ćorluka nakon sezone provedene u moskovskom Lokomotivu mogao bi promijeniti svoju rusku adresu. Zenit iz Sankt Peterburga već je iskazao svoje zanimanje za 27-godišnjeg hrvatskog reprezentativca, a u "napad" na Čarlija krenuo je i Anži.

Zanimanje je ruskim medijima potvrdio je i Ćorlukin menadžer Niki Vuksan: "Ćorluka već godinama igra na visokoj razini u svakom klubu, a veliki mu je plus što je univerzalac i može igrati na više pozicija. Nije tajna da ima ponude od klubova sa svih strana Europe, ali s Lokomotivom ga veže dugogodišnji ugovor i teško je reći što će se dogoditi ovog ljeta."

Anži je prošle sezone završio rusko prvenstvo na trećem mjestu, što je najbolji plasman u povijesti kluba. U narednoj sezoni igrat će u Europskoj ligi, a trener Guus Hiddink dobio je zadatak da ambicije postavi još da korak više. Eto'o, Denisov, Boussoufa, Willian, Žirkov, Diarra i ostale zvijezde za više ambicije moraju dodatno učvrstiti obranu.

Iz Lokomotiva se na ovu temu uvijek emitira ista poruka: "Ćorluka je važan dio naše momčadi i nemamo ga namjeru prodati". No, s obzirom da su u pitanju klubovi koji mogu skupo platiti ono što istinski žele, nije nemoguće da Ćorluka nakon Dinama, zaprešićkog Intera, Manchester Cityja, Tottenhama, Bayera i Lokomotiva uskoro predstavi i dres svog sedmog kluba u karijeri.

Bernard Jurišić

Preuzeto sa Sportnet.hr