Četvrtak, 05.09.2013.


Juan Flores - najnesretniji vratar na svijetu

Vratara peruanskog nogometnog prvoligaša Union Comercia Juana Floresa (37) odnedavno prati nevjerojatan val nesretnih događaja kojima se ne nazire kraj...

Nesretni niz događaja započeo je u veljači u utakmici protiv Universidada. Flores se u jednom trenutku srušio na travnjak od iscrpljenosti i ispustio loptu u vlastitom kaznenom prostoru, što je iskoristio suparnički napadač i zatresao mrežu.

Bio je to tek uvod u niz nesretnih događaja u kolovozu. Prvo je u utakmici protiv Sporting Cristala jedan Floresov pokušaj odugovlačenja pošao po krivu, pa mu je suparnički napadač oteo loptu i zabio u nebranjenu mrežu.

U sljedećoj utakmici Floresov Union Comercio ugostio je Universitario, a nesretni vratar mogao je samo gledati kako njegov suigrač neshvatljivo zabija komičan autogol. Uslijedila je i ugostujuća utakmica kod Leon de Huanuca u kojoj je Flores ponovo bio nemoćan kada mu je ponovno zabijen autogol, a ovoga puta je Joaquin Lencinas smjestio loptu u mrežu.

- Mislim da se nikada nešto ovakvo nije dogodilo bilo kojoj momčadi na svijetu. Zaslužujemo biti u Guinessovoj knjizi rekorda. Nikad nisam vidio ovakvo nešto - komentirao je trener Union Comercija Edgar Ospina.

Da stvari budu gore po Floresa, prema napisima tamošnjih medija, nedavno je optužen za fizički napad u jednom noćnom klubu u Huanucu. Navodno je pri napadu ugrizao drugog muškarca za uho, zbog čega mu je određena uvjetna trogodišnja zatvorska kazna, a morao je platiti i 3550 dolara.