Petak, 28.06.2013.


Džajić moli državu da pomogne Crvenoj Zvezdi

"Ne tražimo subvencije države, a kamoli veresiju, mi samo inzistiramo na kratkoročnoj pomoći. Novo rukovodstvo je u značajnoj mjeri smanjilo dug koji je iznosio preko 48 milijuna eura, ali bez značajnije pomoći države zabrinuti smo da li će klub i dalje moći da egzistira", rekao je predsjednik kluba Dragan Džajić.

Predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić uputio je danas pismo srbijanskoj ministrici omladine i sporta Alisi Marić u kojem je zatražio kratkoročnu financijsku pomoć kako bi klub izašao iz teške materijalne situacije, objavila je novinska agencija Tanjug.

"Ne tražimo subvencije države, a kamoli veresiju, mi samo inzistiramo na kratkoročnoj pomoći. Novo rukovodstvo je u značajnoj mjeri smanjilo dug koji je iznosio preko 48 milijuna eura, ali bez značajnije pomoći države zabrinuti smo da li će klub i dalje moći da egzistira, jer svakodnevno novi računi dolaze na naplatu, pa se sa velikom mukom borimo da nam račun ponovo ne bude u blokadi", ističe Džajić u pismu.

Financijsku pomoć države jučer je zatražio i predsjednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović . On je napomenuo da je klub igračima dužan oko milijun i pol eura, a državi na ime poreza 1,2 milijuna eura. Danilović je istaknuo "da je trenutno situacija takva da mogu staviti ključ u bravu i zatvoriti Partizan".