Subota, 29.06.2013.


Navijači Independientea napali predsjednika kluba

Nedavno je postalo poznato da su nogometaši argentinskog Independientea po prvi puta u svojoj 108-godišnjoj povijesti ispali iz tamošnjeg prvog nogometnog razreda...

Independiente, koji je član "velike petorke" argentinskog nogometa, time je slijedio primjer močnog River Platea koji je prije dvije godine po prvi puta ispao u drugu ligu. Boca Juniors je, pak, ostala jedina argentinska momčad koja je cijelu povijest igrala u prvoj ligi.

Navijači Independientea su na početku kolapsa njihovog kluba bili šokirani i apsolutno tužni, no kako dani prolaze izgleda da se njihov gnjev povećava. Tako su, kao posljednji primjer, napali klupskog predsjednika Javiera Cantera.

Predsjednik je u petak posjetio jednu košarkašku dvoranu, gdje je održao govor pred posjetiteljima. No, ubrzo su na poprište događaja došli navijači koji su zasuli predsjednika uvredama, ali i plastičnim bocama, potrganim sjedalicama, pa čak i vlastitim cipelama.

Inače, Independiente je u povijesti čak 16 puta bio prvak Argentine, sedam puta je osvajao Copa Libertadores (južnoameričku verziju Lige prvaka), dok je i dva puta bio prvak svijeta.